Λίβερπουλ: «Χρυσές» προτάσεις για Τσιμίκα, η απάντηση του Κλοπ

«Η Γιουβέντους παρακολουθεί εδώ και αρκετό διάστημα την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα της Λίβερπουλ και ετοιμάζεται να διαθέσει ακόμη και 13 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει».

Το δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας «juvedipendenza», σύμφωνα με το οποίο η «Μεγάλη Κυρία» επιθυμεί την απόκτηση του Έλληνα αμυντικού με στόχο να πλαισιώσει στο αριστερό άκρο της άμυνάς της τον Πελεγκρίνι, αποτελεί απλά την κορυφή ενός… μεταγραφικού παγόβουνου που θα μας απασχολήσει δεδομένα τους επόμενους μήνες.

Η εκτόξευση της μετοχής Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Δεδομένα η μετοχή «Κωνσταντίνος Τσιμίκας» στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παρουσιάζει αλλεπάλληλα limit up από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα των “reds” σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά του στατιστικά, τον καθιστούν ως ένα από τα πλέον ελκυστικά μεταγραφικά projects ακόμη και για ομάδες του ειδικού βάρους της Γιουβέντους που αναζητούν ενίσχυση στα ακραία τους μπακ.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αναλυτές της Premier League, ισχυρίζονται ότι ο Κλοπ διαθέτει το προνόμιο να έχει στο ρόστερ του δύο από τα πέντε κορυφαία αριστερά μπακ του πρωταθλήματος και ότι ο μοναδικός λόγος που ο Τσιμίκας δεν αγωνίζεται βασικός στη Λίβερπουλ είναι ότι έχει μπροστά του… «το καλύτερο αριστερό μπακ στον πλανήτη», τον Άντι Ρόμπερτσον.

Κατηγορηματικό «όχι» του Κλοπ στις… σειρήνες για Τσιμίκα

Αν και στις μεταγραφές «ποτέ μη λες ποτέ», σενάριο πώλησης του Κώστα Τσιμίκα από τη Λίβερπουλ δεν φαίνεται να υφίσταται τη δεδομένη στιγμή και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει, εκτός αν βρεθεί σύλλογος να καταθέσει πρόταση στους επίδοξους πρωταθλητές Αγγλίας που θα ξεπερνά τα 20-25 εκατομμύρια ευρώ. Που κι αυτό να συμβεί δεν είναι σίγουρο ότι ο Κλοπ θα δώσει εύκολα τη συγκατάθεσή του στη συγκεκριμένη πώληση.

Ο Γερμανός τεχνικός ούτε που σκέφτεται να χάσει τον Έλληνα αμυντικό (ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τη Λίβερπουλ) και οι λόγοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί:

1) Με τον Τσιμίκα ο Κλοπ έχει την πολυτέλεια να διατηρεί φρέσκο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν τον Άντι Ρόμπερτσον. Φέτος για πρώτη φορά από τη μέρα που έφτασε στο «Άνφιλντ» το αφεντικό της Λίβερπουλ ακολούθησε πιο εκτεταμένο ροτέισον, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει μπει στην τελική ευθεία της σεζόν πιο φρέσκια από ποτέ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή σεζόν ο Σκωτσέζος «έγραψε» συνολικά 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (χωρίς να χάσει ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος) και ο Έλληνας αμυντικός μόλις 7, ενώ φέτος το κοντέρ γράφει 40 συμμετοχές του Ρόμπερτσον και 21 του Τσιμίκα.
Την ίδια πολιτική θέλει να ακολουθήσει και τις επόμενες σεζόν, προσθέτοντας και άλλους… Τσιμίκες στο ρόστερ του, κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

2) Εκτός από τις δεδομένες αγωνιστικές αρετές του διεθνή Έλληνα αμυντικού, ο Κλοπ θεωρεί ότι ο Τσιμίκας είναι ένα από τα πλέον υγιή στοιχεία των αποδυτηρίων του, με το χαμόγελο, το χαρακτήρα και τον ενθουσιασμό του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Τσιμίκας είναι ένας από τους πρώτους παίκτες που τρέχει να αγκαλιάσει ο Γερμανός κάθε φορά που η ομάδα του πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Η Λίβερπουλ θα ψάξει χρήματα από άλλες πωλήσεις

Άλλη μια παράμετρος που μοιάζει να περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες πώλησης του Τσιμίκα, είναι η ύπαρξη άλλων παικτών στην transfer list της Λίβερπουλ που είναι σε θέση να γεμίσουν με εκατομμύρια τα ταμεία της ομάδας. Ποιοι είναι αυτοί;

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από το Λίβερπουλ, ο Κλοπ δεν θα έλεγε όχι σε πωλήσεις του Νέκο Γουίλιαμς, του Ματ Φίλιπς, του Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν και του Τακούμι Μιναμίνο, ενώ ανοιχτό θα πρέπει να παραμένει το ενδεχόμενο πώλησης του Ρομπέρτο Φιρμίνο ή του Τζο Γκόμεζ. Κι όλα αυτά χωρίς να μπαίνει καν στο τραπέζι σενάριο πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή της χρηματιστηριακής αξίας ενός Σαλάχ ή ενός Μανέ, το οποίο ο Κλοπ επίσης δεν θέλει να σκέφτεται.

Ενδιαφέρον για τον Τσιμίκα και από ομάδες της Premier League

Σε κάθε περίπτωση ο Κώστας Τσιμίκας δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα ραντάρ μόνο της Γιουβέντους, αλλά και σ’ αυτά πολλών ακόμη ομάδων… εντός και εκτός Premier League, που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να δελεάσουν τον ίδιο προσφέροντας μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Επαναλαμβάνουμε, όμως, μοιάζει να είναι τόσο επικερδής η συνεργασία Λίβερπουλ – Τσιμίκα και τόσο ισχυροί οι δεσμοί που συνδέουν τον Έλληνα άσο με τον Γιούργκεν Κλοπ, που σενάριο πώλησης φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει. Όχι απίθανο, αλλά εξαιρετικά δύσκολο!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News