Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2: Με σπασμένα φρένα και το... κυνήγι συνεχίζεται

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2: Η Λίβερπουλ με τους Ντίας και Σαλάχ να κάνουν τη διαφορά επικράτησε με 2-0 της Μπράιτον στο Falmer Stadium και παρέμεινε στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ με τους Ντίας και Σαλάχ να κάνουν τη διαφορά επικράτησε με 2-0 της Μπράιτον στο Falmer Stadium και παρέμεινε στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Κλοπ έδωσε σεμινάρια στην κόντρα επίθεση για ένα ακόμη ματς και μεγάλωσε το σερί της στην Premier League φτάνοντας τις οκτώ σερί νίκες, ενώ παράλληλα πλησίασε τους «πολίτες» στους τρεις βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Από την άλλη η Μπράιτον γνώρισε την πέμπτη της συνεχόμενη ήττα, κάτι που είχε να τη συμβεί από το μακρινό 2007, όταν και αγωνιζόταν στην League One.

Ξεκίνησε την απόσβεση ο Ντίας 

Η Μπράιτον μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και ήταν αυτή που είχε τις καλύτερες στιγμές στα πρώτα λεπτά, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών για τους «γλάρους» τον Νιλ Μοπέ που απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο πεντάλεπτο.

Ο Μανέ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή στιγμή για την Λίβρπουλ στο 8′, ενώ λίγο αργότερα οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ. Ο Μάτιπ πήρε μέτρα στο γήπεδο, με τον Ντίας να κάνει την κίνηση στην πλάτη της άμυνας, να δέχεται την πάσα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα προλαβαίνοντας τον Σάντσεθ που έκανε κακή έξοδο γκρεμίζοντας τον Κολομβιανό.

Ο Ντίας έμεινε κάτω για κάποια λεπτά όμως τελικά η σύγκρουση δεν τον επηρέασε. Από τη στιγμή του γκολ και μετά, η ομάδα του Κλοπ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Το σουτ του Ρόμπερτσον στο 27′ από πλάγια θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο Μανέ σε δύο περιπτώσεις δεν έκανε καλό τελείωμα.

Η Λίβερπουλ χτυπούσε με ένταση και ταχύτητα στον χώρο, με τον Σαλάχ στο 43′ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια εξέθεσε τον Μπισούμα, βγήκε απέναντι στον Σάντσεθ, όμως ο τερματοφύλακας της Μπράιτον έκλεισε καλά την εστία του και απέκρουσε το πλασέ του Αιγύπτιου.

Με φόρα για να το κλειδώσει η Λίβερπουλ

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ μπήκαν με φόρα στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να κλειδώσουν το ματς. Ο Τροσάρντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Άλισον στο 47′ στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Άλισον και η τριάδα της Λίβερπουλ έπιασε δουλειά.

Στο 57′ ο Σαλάχ μετά από ενέργεια μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα που πήρε τρελή τροχιά μετά τις κόντρες στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σάνστεθ. Ένα λεπτό μετά ο Αιγύπτιος έχασε μοναδική ευκαιρία. Οι «ρεντς» έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου, με τον Ντίας να φεύγει στην κόντρα, να πασάρει παράλληλα την κατάλληλη στιγμή, με το τελείωμα του Σαλάχ όμως να είναι απογοητευτικό και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η Μπράιτον πίεζε με την άμυνα ψηλά, δίνοντας χώρους στη Λίβερπουλ, με τους «γλάρους» να το πληρώνουν. Ο Ντίας έφυγε ξανά στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, με τους αμυντικούς της Μπράιτον να τον σταματούν, με τον Κεϊτά να κάνει το σουτ και την μπάλα να σταματά στο χέρι του Μπισούμα. Ο Μάικ Ντιν έδωσε κατευθείαν το πέναλτι με τον Σαλάχ να το εκτελεί εύστοχα και να φτάνει τα 20 γκολ στη χρονιά στην Premier League.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με την Λίβερπουλ να διαχειρίζεται το αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Κλοπ όπου μπορούσαν έτρεχαν στον κενό χώρο, με τον Χέντερσον να δοκιμάζει το σουτ στο 74′, με τον Σάντσεθ όμως να δηλώνει παρών.

Το σκορ δεν άλλαξε, με την Λίβερπουλ να φτάνει τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στην Premier League, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Σίτι.

Ενδεκάδες:

Μπράιτον: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ, Αλσάτε(46′ Λαλάνα, 53′ Γκρος), Μπισούμα(65′ Γουέλμπεκ), Μακ Άλιστερ, Μαρτς, Μοπέ, Τροσάρ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτι, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον(86′ Mίλνερ), Κεϊτά(64′ Τιάγκο), Σαλάχ(64′ Ζότα), Μανέ, Ντίας

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News