Κριστιάνο Ρονάλντο: Γιατί δεν έχει ούτε ένα τατουάζ στο σώμα του

Ο Λιονέλ Μέσι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και άλλοι διάσημοι ποδοσφαιριστές έχουν χτυπήσε τατουάζ στο σώμα τους. Όχι όμως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Διαβάστε γιατί…

Αν και ο Πορτογάλος είναι πολύ σχολαστικός με την εμφάνισή του και ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της μόδας, το δέρμα του είναι ακόμα «καθαρό». Και δεν είναι στις προθέσεις του να το διακοσμήσει με τατουάζ. Ο λόγος; Απλός…

Ο Ρονάλντο κάθε χρόνο δωρίζει εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δεν βοηθά όμως μόνο με το πορτοφόλι του, αλλά και με το… σώμα του. Δίνει τακτικά αίμα και γι’ αυτό δεν κάνει τατουάζ.

Οι αιμοδότες επιτρέπεται να δίνουν αίμα μόνο αφού περάσουν τέσσερις μήνες μετά το τρύπημα του δέρματος για τατουάζ. Κι αυτό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. 

Φυσικά, η δωρεά αίματος θα μπορούσε να περιμένει μερικούς μήνες αλλά ο Ρονάλντο είναι μαξιμαλιστής και θέλει να παραμένει πάντα διαθέσιμος σε όσους έχουν ανάγκη.

Για πρώτη φορά έγινε δότης (μυελού των οστών) στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν ο τρίχρονος γιος του συμπαίκτη του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Κάρλος Μαρτίνς αρρώστησε από λευχαιμία. 

Το 2013 έδωσε αίμα για τα θύματα ενός τρένου στη βόρεια Ισπανία, όταν 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 143 τραυματίστηκαν.

Το 2017, έγινε δότης πλάσματος και έδωσε αίμα δύο φορές και το 2018 άρχισε να συνεργάζεται με την ιταλική οργάνωση Associazione Volontari Italiani Sangue (AVIS).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News