Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Έπαιξε με την φωτιά αλλά... μπήκε σε τροχιά τετράδας

Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαριστεί μέσα σε ένα δίλεπτο από την Λιντς, με τον Φρεντ όμως να έρχεται από τον πάγκο και με γκολ στο 70′ να σώζει την παρτίδα για το τελικό 2-3 δίνοντας το «derby of Roses» στην ομάδα του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαριστεί μέσα σε ένα δίλεπτο από την Λιντς, με τον Φρεντ όμως να έρχεται από τον πάγκο και με γκολ στο 70′ να σώζει την παρτίδα, με τους «κόκκινους διαβόλους» να παίρνουν το «derby of Roses» με το τελικό 4-2.

Η ομάδα του Ράνγκνιγκ έδειξε να καθαρίζει το ματς στο πρώτο μέρος, όμως οι αλλαγές του Μπιέλσα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου. 

Την λύση τελικά έδωσε ο Φρεντ, με τον Ελάνκα να διαμορφώνει στο 89′ το τελικό σκορ και την Γιουνάιτεντ να παίρνει το τρίποντο και να βάζει πλέον πλώρη για τετράδα.

Το έχασε ο Ρονάλντο – Τα έβαλαν Μαγκουάιρ και Μπρούνο 

Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη συνολικά στο πρώτο μέρος απέναντι στην Λιντς, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Χάρισον στο 4′, μετά από ωραία μπαλιά του Κλιχ. Λίγο αργότερα η ομάδα του Μπιέλσα απείλησε ξανά, με τον Φόρσο να κάνει το σουτ μέσα στην περιοχή μετά το κλέψιμο και τον Ντε Χέα να κάνει την πρώτη μεγάλη επέμβαση.

Η Γιουνάιτεντ όμως από εκείνο το σημείο πήρε τα ηνία, με τον Ρονάλντο να σπαταλά μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 25′. Ο Πογκμπά ταλαιπώρησε τον Φόρσο, έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με τον Μελιέ να νικά το εξ’ επαφής πλασέ του Πορτογάλου και να κρατά ανέπαφη την εστία του. 

Λίγο αργότερα όμως και συγκεκριμένα στο 33′, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνιγκ άνοιξε το σκορ, όταν από το κόρνερ του Λουκ Σο, ο Μαγκουάιρ κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Μάλιστα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ, με τον πιο δραστήριο ποδοσφαιριστή της τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο Λίντελοφ πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας λίγα μέτρα από την περιοχή της Λιντς, με τον Σάντσο να κάνει την σέντρα και τον Μπρούνο με καρφωτή κεφαλιά για να νικήσει τον Μελιέ.

Ανατροπή σκηνικού στο δεύτερο μέρος

Η Γιουνάιτεντ είχε το προβάδισμα και την ψυχολογία από το προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο 45λεπτο, όμως η ομάδα του Μπιέλσα που προχώρησε σε διπλή αλλαγή με το ξεκίνημα κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να διαλύσει το ότι είχαν χτίσει οι «κόκκινοι διάβολοι» σε ένα ημίχρονο.

Η αρχή έγινε με το φανταστικό γκολ του Ροντρίγκο στο 53′. Ο Ισπανός έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά και φάνηκε να θέλει να σεντράρει, όμως τελικά η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, κρεμώντας τον Ντε Χέα για το 2-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Λιντς έφερε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία στο αμέσως επόμενο λεπτό. Οι παίκτες του Μπιέλσα έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή των «κόκκινων διαβόλων», με τον Τζέιμς να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Ραφίνια με κοντινή προβολή να κάνει το 2-2.

Ο Φρεντ έδωσε την λύση

Η Γιουνάιτεντ έψαξε το γκολ στη συνέχεια και τελικά κατάφερε να το βρει με τον πιο απροσδόκητο πρωταγωνιστή, τον Φρεντ. Ο Μπρούνο έκλεψε την μπάλα από τον Φίρπο, κουβάλησε την επίθεση της ομάδας του, με τον Φρεντ να αφήνει για τον Σάντσο, να κάνει την κίνηση του overlap, με τον Βραζιλιάνο να τροφοδοτείται και με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση να νικά τον Μελιέ.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Ελάνγκα στο 89′ κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του, που πλέον μπήκε για τα καλά σε τροχιά τετράδας.

Ενδεκάδες:

Λιντς: Μελιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε, Φίρπο, Στρούιγ, Κοχ, Φόρσο, Κλιχ, Τζέιμς, Χάρισον, Ροντρίγκο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μαγκουάιρ, Λίντελογ, Μπισάκα, Σο, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Ρονάλντο, Σάντσο, Λίνγκαρντ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News