Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μεταξύ των γκολ και της βιομηχανίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να μάθει το μέλλον του

Η πλειονότητα των ειδήσεων που αφορούν στον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, αλλά με τη… βιομηχανία και το πόσο «πουλάει». Από τη μια η Bugatti που τράκαρε υπάλληλός του, από την άλλη πως είναι η βίλα στη Μαγιόρκα που κάνει διακοπές κι αν έχει… kinky δωμάτιο, πως είναι το σώμα του και πόσα θα του κοστίσει το σπίτι που χτίζει στην Λισαβόνα για όταν σταματήσει την μπάλα.

Μέσα σ’ όλα, όμως, υπάρχουν κι αντικρουόμενες αναφορές πως ο Έρικ τεν Χαχ δεν τον βλέπει συμβατό στα πλάνα που έχει για τη… νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως οι πρώτες συζητήσεις τους ήταν θετικές. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ειδήσεις, όμως, αυτές δεν προκαλούν συναισθήματα. Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι οπαδοί που θλίβονται για το αν θα φύγει κι ούτε υπάρχουν άλλοι που ενθουσιάζονται με την πιθανότητα να φορέσει τη φανέλα της δικής τους ομάδας. Τί κι αν είναι ένας από τους καλύτερους της ιστορίας και μια μηχανή των γκολ…

Αν τα γκολ δεν φτάνουν…

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν «κι αυτό λέει πολλά…» σημείωσε το «The Athletic». Ένα χαρακτηριστικό σχόλιο για το πόσο έχει πέσει ο Πορτογάλος. «Παρά τα γκολ του δεν μπόρεσε να σώσει τη χειρότερη σεζόν της Γιουνάιτεντ στην Premier League», συμπλήρωσε.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που παίζει βρίσκονται σε πτώση παρά τις δικές του προσπάθειες και το γεγονός πως από πλευράς αριθμών εκείνος είναι… εντάξει. Μέτρησε 24 γκολ σε 38 ματς με τους «κόκκινους διαβόλους», είχε 101 σε 134 στο διάστημα που έπαιξε στη Γιουβέντους.

Στα 37 του πια, η εξέδρα δεν περιμένει τον Κριστιάνο Ρονάλντο της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά δεν ελπίζει πως θα κάνει αυτά που είναι απαραίτητα, πλέον, για έναν επιθετικό – να πιέζει, να κινείται συνεχώς, να δημιουργεί χώρους και φάσεις για τους συμπαίκτες του και να… σκοράρει. Συνάμα δεν έχουν και πολλές ελπίδες για το τί θα κάνει η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι αδυναμίες. Το σχέδιο του τεν Χαχ, με τους Τίμπερ, ντε Γιόνγκ, Έρικσεν και Άντονι σε πρώτο πλάνο δημιουργεί την αίσθηση πως η Γιουνάιτεντ θα έχει μια πιο τεχνική κατεύθυνση παρά αθλητική.

Το γεγονός, δε, πως ο σύλλογος «κυνήγησε» τον Ντάρβιν Νούνιες δίνει την εντύπωση πως αναζητά και σέντερ φορ για να πλαισιώσει την επιθετική γραμμή που πέραν του Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να απαρτίζεται από τους Τζέιντον Σάντσο, Μάρκους Ράσφορντ και Άντονι, ενώ το κλαμπ προσπαθεί να βρει λύσεις για τους Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ.

Η βιομηχανία ξανά…

Πρόσφατα, δηλαδή μετά το ματς της Πορτογαλίας στην Ισπανία για το UEFA Nations League (1-1), ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως άφησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός 11άδας για λόγους τακτικής. Η ομάδα του χρειαζόταν τρεξίματα για να πιέσει ψηλά τους Ισπανούς αμυντικούς και για να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Ο «CR7» μπήκε στο 62′. Η ατάκα ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση για τους επικριτές του, ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι… πλήρης. Βέβαια, ποτέ δεν ήταν ο καλύτερος στα υπόλοιπα πέραν του σκοραρίσματος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όμως, κι έπειτα τα πετυχημένα συγκροτήματα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν «χτισμένα» για να καλύπτουν τις αδυναμίες του με παίκτες που θυσιάζονταν για εκείνον (π.χ. Εβρά, Παρκ, Μαρσέλο, Ανχελ Ντι Μαρία) ακόμη και οι παρτενέρ του στην επίθεση άλλαζαν το παιχνίδι τους (Γουέιν Ρούνεϊ, Καρίμ Μπενζεμά).

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν χαρούμενος που τον είχε στην ομάδα του στο πρώτο στάδιο της σεζόν. Έλεγε ουσιαστικά πως αυτά που προσέφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάλυπταν τα υπόλοιπα. Ο υπηρεσιακός Μάικλ Κάρικ τόνισε πως «είναι μύθος» ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορεί να παίξει σε μια ομάδα που πιέζει. Ο Ραλφ Ράνγκνικ τέλειωσε τη σεζόν σημειώνοντας «ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι και… κτήνος πιέζοντας».

Κάπου εκεί εμφανίζεται και πάλι η βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Σε μια ομάδα που προσπαθεί να «χτίσει» κάτι καινούριο, το να επενδύονται περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη γύρω από τον οποίο δεν δημιουργείται κάτι που να του ταιριάζει ή που δεν μοιάζει με το… τελικό κομμάτι του παζλ, δεν μοιάζει με σωστή πρακτική. Δεν βοηθούν ούτε και οι πληροφορίες από τις άλλες ομάδες, πως η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ σχεδίασαν ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στοχεύοντας όλο το build-up τους στο γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα πίεζε.

Κι εκεί κρύβεται μια από τις μεγάλες προκλήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Έρικ τεν Χαχ, να βρουν την ισορροπία ώστε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει τα… στατιστικά του, αλλά και η ομάδα του να μην τερματίζει 6η. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να λυθούν άλλα σημαντικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια το κλαμπ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News