Μίλαν - Έμπολι 1-0: Νίκησε χάρη στον Καλουλού και περιμένει τους διώκτες της

Η Μίλαν επικράτησε με 1-0 της Έμπολι στο «Σαν Σίρο» σε αγώνα για την 29η αγωνιστική της Serie A προσμένοντας σε στραβοπάτημα των Ίντερ και Νάπολι για να αυξήσουν την διαφορά.

Η Μίλαν μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει από νωρίς αυτό το παιχνίδι και να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στην αντίπαλό της. Ο Καλούλου έδωσε τη λύση για τους «Ροσονέρι» ανοίγοντας το σκορ στο 19ο με δυνατό πλασέ έξω από την περιοχή (1-0).

Οι Μιλανέζοι αφότου πήραν το προβάδισμα έριξαν τον ρυθμό τους κι έκατσαν πάνω στο 1-0. Διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν ήταν τόσο επιθετικοί όσο στο ξεκίνημα. Προτεραιότητα των γηπεδούχων έγινε αυτόματα η προστασία του μηδέν στην άμυνα κι έπειτα η επίτευξη ενός δεύτερο τέρματος. Και η αλήθεια είναι πως πέτυχαν καλά το σκοπό τους, αφού η μόνη απειλή που είδε η εστία του Μενιάν ήταν ένα μακρινό σουτ.

Η Μίλαν ήλεγξε τον ρυθμό και δεν κινδύνεψε στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος οι «Ροσονέρι» δεν άλλαξαν… τροπάριο και ουσιαστικά έπαιξαν με την φωτιά με το εύθραυστο 1-0. Παρά τις προσπάθειες της, η Έμπολι δεν φάνηκε ικανή σε κανένα σημείο να απειλήσει τη Μίλαν. Προς το τέλος του αγώνα, που δεν είχε κάτι να χάσει, βγήκε μπροστά να ψάξει την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να πιέσει την Μίλαν σε σημείο να την ανησυχήσει.

Κάπως έτσι οι «Ροσονέρι» πήραν τη νίκη με 1-0 κι έφτασαν τους 63 βαθμούς όντας πλέον πέντε μπροστά από την Ίντερ, που έχει όμως δύο αγώνες λιγότερους και έξι από την Νάπολι, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Έμπολι μετά την ήττα της παρέμεινε 13η με 32 βαθμούς και συνέχισε να αγνοεί τη νίκη για 12η σερί παιχνίδι. 

Ενδεκάδες: 

Μίλαν (πρ. Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλουλού, Τομόρι, Καλάμπρια, Φλορέντσι, Τονάλι, Μπενασέρ (88′ Κρούνιτς), Κεσιέ (72′ Ντιάθ), Μεσίας (72′ Σαλεμάκερς), Λεάο (83′ Ρέμπιτς), Ζιρού (83′ Ιμπραχίμοβιτς)

Έμπολι (πρ. Ορέλιο Αντρεατσόλι): Βικάριο, Ρομανιόλι, Λουπέρτο, Φιαμότσι (63′ Στογιάνοβιτς), Κακάτσε (64′ Παρισί), Μπαντινέλι (71′ Μπενάσι), Ασλάνι, Ζουρκόφσκι, Μπαϊράμι (71′ Ντι Φραντσέσκο), Χέντερσον (63′ Κουτρόνε), Πιναμόντι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News