ΜΙΛΑΝ: Ο «Διαβολιβιέ» Ζιρού... βλέπει Scudetto

O Ολιβιέ Ζιρού δήλωσε μετά τη νίκη της Μίλαν επί της Ίντερ ότι η Μίλαν πάει για το πρωτάθλημα, αποθέωση από τον ιταλικό Τύπο

Η Μίλαν με επική ανατροπή χάρη στα δύο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, ήταν η μεγάλη νικήτρια του «derby della Madonnina» κόντρα στην Ίντερ. Αυτό ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας του Μιλάνου, όταν τον απέκτησαν το καλοκαίρι από την Τσέλσι. 

Οι «ροσονέρι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 39′ έπειτα από γκολ του Ιβάν Πέρισιτς, κατέθεσαν ψυχή και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το «Τζουζέπε Μεάτσα», φτάνοντας στο -1 από την κορυφή με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους «νερατζούρι». Ο έμπειρος Γάλλος επιθετικός έχει σήμερα την τιμητική του στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι η Μίλαν πάει για το πρωτάθλημα της Serie A και ότι τα ντέρμπι είναι για να κερδίζονται. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι στο πρώτο του «Derby della Madonnina», ο επίσης Γάλλος, τερματοφύλακας των «ροσονέρι», Μάικ Μενιάν είχε εξαιρετική απόδοση, κατεβάζοντας ρολά σε κρίσιμα σημεία και κρατώντας την ομάδα του Στέφανο Πιόλι «ζωντανή» στο ματς. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AC Milan (@acmilan)

 

Ο 35χρονος στράικερ των Μιλανέζων ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συγκλονιστικής αναμέτρησης, στην οποία ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής:

«Όπως είπα πριν τον αγώνα, αυτό είναι ένα ιδιαίτερο ματς. Το ντέρμπι παίζεται για να κερδηθεί. Είχαμε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, μετά επιστρέψαμε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Περίμενα μερικές μπάλες στην περιοχή. Το πρώτο γκολ ήταν λίγο τυχερό αλλά το δεύτερο ήταν μια ωραία μπάλα από την Καλάμπρια. Φανταστικό, είμαι χαρούμενος και περήφανος για αυτήν την ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ», τόνισε ο Ζιρού σε δηλώσεις του στο DAZN και πρόσθεσε:

«Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμουν λίγο απογοητευμένος, όπως και όλη η ομάδα. Δεν παίζαμε καλά αλλά δείξαμε μεγάλο πνεύμα όλοι μαζί και επιστρέψαμε δυνατοί στο παιχνίδι», σημείωσε. 

Τέλος, ο 35χρονος φορ αναφέρθηκε στην κούρσα του Scudetto. «Τα ντέρμπι παίζονται για να κερδίζονται. Δίνουμε τη μάχη μας για το πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια που πρέπει να γίνουν». 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή και διαχρονικά σημαία της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι:

«Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικό, σου δίνει απίστευτα συναισθήματα. Ζούμε για αυτό. Με αυτό το πνεύμα, θα πάμε μακριά. Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν έχει νόημα. Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε τους οπαδούς μας χαρούμενους. Είπαμε αμέσως ποιοι είναι οι στόχοι μας. Τότε, αν είμαστε καλοί στο να παλεύουμε μέχρι το τέλος, ίσως να πανηγυρίσουμε».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AC Milan (@acmilan)

 

Aναφορικά με το μέλλον του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο σύλλογο, τόνισε:

«Ο Ζλάταν ξέρει τι θέλει και γνωρίζει τι συμφωνία μπορεί να κάνει με το κλαμπ. Αν δεν ήθελε να συνεχίσει, θα ήταν ο πρώτος που θα το έλεγε. Η ιδέα του ωστόσο είναι να συνεχίσει, ο Ζλάταν δεν πρόκειται να είναι ποτέ βάρος για αυτή την ομάδα, μόνο βοήθεια». 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AC Milan (@acmilan)

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News