ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να ευχαριστήσουν τον Λουτσέσκου...

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Ένα ακόμα μεγάλο ματς του πρωταθλήματος τελείωσε ισόπαλο, αλλά το ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (1-1) μικρή σχέση είχε με τα ντέρμπι που προηγήθηκαν: αυτό ήταν ένα ματς με στρατηγική, με φάσεις και με πρωταγωνιστές – δεν κυριάρχησε η πλήξη.

Ο ΠΑΟΚ είχε καταλάβει απόλυτα ότι για να έχει ελπίδες να κερδίσει το πρωτάθλημα πρέπει να πάρει τη νίκη. Αλλά ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμα ματς που στριμώχτηκε δεν λύγισε. Το «+9» με το οποίο προηγείται στη βαθμολογία αποδεικνύεται ένα είδος «εν τούτο νίκα». Η τουλάχιστον «πάρε μια ισοπαλία που σου επιτρέπει να το κρατήσεις».

Κράτησε μόνος ο Βατσλίκ

Ας θυμηθούμε λίγο το παιγνίδι. Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι υποδειγματικό. Ο ΠΑΟΚ περιμένει το 3-4-3 του Μαρτίνς (που αυτή τη φορά δεν είναι 5-4-1 γιατί υπάρχουν στην αρχική ενδεκάδα ο Ανδρούτσος που βγαίνει ψηλά και ο Αγκιμπού Καμαρά που μένει κοντά στον Τικίνιο) και χτυπά τον Ολυμπιακό εκεί που αυτός του το επιτρέπει δηλαδή στα πλάγια. Ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει οι στόπερ του να κυνηγάνε όχι μόνο τον Ακπομ, αλλά και τον Μπίσεσβαρ, που όμως γυρνά πολύ και δεν μένει κοντά στην περιοχή του Βατσλίκ: η τριάδα δεν λειτουργεί παρόλο που η ατομική απόδοση του Μανωλά, του Παπασταθόπουλου και του Μπα δεν είναι κακή. Το πρόβλημα είναι το σχήμα.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News