Ολυμπιακός: Αυτά που δεν είπαν Μαρτίνς και Βαλμπουενά για την ανανέωση

Είναι 37 ετών, 8 μηνών και 20 ημερών. Μα καλά, γιατί τότε ο Ολυμπιακός ανανεώνει το συμβόλαιο του Ματιέ Βαλμπουενά; Πως μπορεί να ποντάρει σ’ έναν παίκτη που τον Σεπτέμβρη κλείνει τα 38 του χρόνια; Σε κάποιες ερωτήσεις οι απαντήσεις είναι απλές, σε άλλες πιο σύνθετες.

Η αμοιβαία (και δημόσια) εκτίμηση

Πρόσφατα ο Πέδρο Μαρτίνς, σε ερώτηση οπαδούο του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε τον Γάλλο ως τον καλύτερο παίκτη που έχει προπονήσει ενώ πολλάκις έχει αποθεώσει τον συγκεκριμένο παίκτη για τη γενικότερη συμπεριφορά του σε προπονήσεις και αποδυτήρια, πέρα από την απόδοση στους αγώνες.
Από την άλλη ο Ματιέ τόνισε ότι ο Μαρτίνς είναι ικανός προπονητής που πέρα από επιτυχία έχει και διάρκεια και ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, στοιχείο που είναι υπερ-απαραίτητο στις μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός.

Αυτά που ενδεχομένως δεν είπε ο Μαρτίνς για τον Βαλμπουενά είναι ότι παρά το βαρύ του όνομα κάνει υπομονή όταν κάθεται στον πάγκο και όταν του ζητείται να παίξει δίνει ό,τι έχει και δεν έχει είτε πρόκειται για 90 λεπτά είτε για 1. Ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε και στην περίπτωση του Γάλλου ότι βάζει εκείνον που θεωρεί καλύτερο είτε αποτελεί προσωπική του επιλογή (ο Μοντέστο έφερε τον Βαλμπουενά) είτε όχι. Αυτό ακριβώς αναγνωρίζει και ο Ματιέ στον Μαρτίνς, ότι τον έκανε αγαπημένο του παίκτη και εισηγήθηκε τρεις διαδοχικές σεζόν, πέρα από κάθε φαντασία, την ανανέωση του συμβολαίου του. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί έμεινε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Γενικός Διευθυντής ο Κώστας Καραπαπάς αντί της Λίνας Σουλούκου

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News