Ολυμπιακός: Έτσι έπρεπε, έτσι έγινε, το 47ο υψώθηκε μέσα στην Τούμπα!

Ολυμπιακός, πρωταθλητής Ελλάδος 2021-22! Για 47η φορά στην ένδοξη ιστορία του! Για τρίτη διαδοχική στην τετραετία με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του! Για 26η φορά στις 42 σεζόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας! Για 9η φορά στα έντεκα χρόνια διοικητικής ηγεσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Όποια στατιστική προσέγγιση κι αν επιχειρήσει κανείς για να καταγράψει τη μοναδικότητα του «ερυθρόλευκου» επιτεύγματος (που έχει πλέον επισημοποιηθεί με το εμφατικό διπλό μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ με 2-1) το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ένα και μοναδικό: Πρόκειται για ένα επίτευγμα μοναδικό που δεν μπορεί ούτε να μειωθεί η σημασία του και πολύ περισσότερο να υποτιμηθεί.

Μέσα στο σπίτι του ΠΑΟΚ, του άμεσου ανταγωνιστή του Ολυμπιακού

Πόσες φορές πιστεύετε ότι υπήρξε στα 62 χρόνια από τη θέσπιση της Α’ Εθνικής άλλη ελληνική ομάδα – πλην Ολυμπιακού που έχει εμφανίσει ακόμη και εφτά σερί τίτλους – να κατακτήσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα; Μόλις δύο! Μια φορά ο μεγάλος Παναθηναϊκός που κυριάρχησε την πρώτη τριετία της Α’ Εθνικής κατηγορίας (1960, 1961, 1962) και μία η «ιπτάμενη» ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (1992, 1993, 1994).

Και επειδή για τρίτη διαδοχική σεζόν, το τρόπαιο του πρωταθλητή βάφτηκε ερυθρόλευκο πριν καλά-καλά σερβιριστεί η γαλοπούλα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, οι θεοί του ποδοσφαίρου θέλησαν να αποδώσουν στην φετινή κατάκτηση του τίτλου το πρεστίζ και το ειδικό βάρος που της αξίζει. Κι αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο με έναν τρόπο: Με μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, μέσα στο σπίτι του άμεσου ανταγωνιστή του Ολυμπιακού!

Γιατί κακά τα ψέματα. Αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια, αν υπήρχε μια ομάδα που μπορούσε να πιέσει τους πρωταθλητές Ελλάδος, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Και είναι σχεδόν δεδομένο ότι με τον Ρουμάνο στον πάγκο του ο «Δικέφαλος» θα αποτελεί τη νέα σεζόν τη μεγαλύτερη απειλή για τους «ερυθρόλευκους» στην προσπάθεια να σηκώσουν και το 48ο. Όση δυναμική κι αν αποκτήσει η ΑΕΚ με την «Αγιά Σοφιά», όσο κι αν βελτιώσει τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η κύρια απειλή για τον βασιλιά που κάθεται στο θρόνο του ελληνικού πρωταθλήματος από… Βορρά θα προέρχεται ξανά.

Αυτό το πρωτάθλημα αξίζει να πανηγυριστεί όπως του αξίζει! 

Υπάρχει, όμως, κι άλλος ένας λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός έπρεπε να ανοίξει τις σαμπάνιες μέσα στο σπίτι του «Δικέφαλου του Βορρά».

Με την εικόνα που εμφάνιζαν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο 2022, τις απογοητευτικές εμφανίσεις στα playoffs και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου, οι Πειραιώτες κινδύνευαν να πανηγυρίσουν την επίτευξη ενός ιστορικού στόχου (γιατί πάντα η κατάκτηση τρίτου διαδοχικού τίτλου οποιασδήποτε χώρας εμπεριέχει στοιχεία ιστορικότητας) μέσα σε κλίμα εσωστρέφειας και μουρμούρας που κινδύνευε να λάβει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις.

Η στέψη στην Τούμπα, δίνει πλέον τη δυνατότητα σε άπαντες στο λιμάνι (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, κόσμο) να γιορτάσουν με την ψυχή τους το 47ο και να προχωρήσουν μαζί και ενωμένοι στο χτίσιμο μιας ομάδας που θα φέρει πιο κοντά την υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου: Τη σεζόν 2024-25 που θα γιορτάζεται ένας αιώνας από τη γέννηση του Θρύλου του Πειραιά, να υψώνεται στα ουράνια της πόλης το 50ό πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου! Ένας στόχος που όσο μακρινός φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή, τόσο κοντινός μπορεί να γίνει αν οι επόμενοι μήνες συνοδευτούν από ουσιώδεις και μετρημένες κινήσεις που θα μετατρέψουν ξανά τον Ολυμπιακό σε μια καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή!

Ποιος ξέρει; Ενδεχομένως και οι δύο «ερυθρόλευκες» ζωγραφιές που αποτέλεσαν την τελευταία… μαθηματική «ερυθρόλευκη» πινελιά στην κούπα του πρωταθλητή, να αποτελούν και ένα δείγμα της επιστροφής στην κανονικότητα που αναμένεται από τη νέα χρονιά. Και επειδή ανοίγουν και τα θερινά σινεμά, ίσως στην Τούμπα να είδαμε το τρέιλερ με τα… προσεχώς του πρωταθλητή Ελλάδος! Το λες και… Επιστροφή στο μέλλον! 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News