Ολυμπιακός: Η απόφαση ομάδας και Μαρτίνς για τον Ελ Αραμπί

Είναι λογικό το θέμα της ανανέωσης ή μη της συνεργασίας του Ελ Αραμπί με τον Ολυμπιακό να απασχολεί τους περισσότερους. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τον Μαροκινό επιθετικό για την τεράστια προσφορά του και θα ήθελε να τον δει να παραμένει στη ομάδα για περισσότερο.

Ωστόσο, μιλάμε για business και τέτοιες αποφάσεις που κοστίζουν ακριβά σε χρήματα δεν είναι, ή δεν πρέπει να είναι, μόνο συναισθηματικές. Ο Ολυμπιακός πληρώνοντας ένα συμβόλαιο δεν αγοράζει το παρελθόν αλλά το παρόν και το μέλλον, δηλαδή το τι θα μπορέσει να κάνει ο Ελ Αραμπί ή όποιος Ελ Αραμπί.

Το σίγουρο για Γιουσέφ

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός την έχει πάρει την απόφασή του για τον Γιουσέφ. Και η απόφασή του είναι να τον κρατήσει. Αν δεν το ήθελε, δεν θα του έκανε καν πρόταση. Μια πρόταση που σε πρώτη φάση δεν έχει ικανοποιήσει τον παίκτη και γι’ αυτό δεν την έχει αποδεχθεί (ακόμα τουλάχιστον).

Μάλιστα ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με πράγματα που έχουν λεχθεί και γραφτεί όταν ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμούσε τον Τικίνιο Σοάρες, ΔΕΝ φρόντισε να θέσει, εμμέσως, εκτός ομάδας τον παίκτη. Ούτε στον Πορτογάλο προπονητή έδωσε… χαρτάκι (δεν θα το έκανε ποτέ και δεν θα το δέχονταν και ο συγκεκριμένος προπονητής) όπως χαζά ή πονηρά ψιθύριζαν κάποιοι.

Η επιλογή για Ελ Αραμπί ή Τικίνιο στην 11άδα

Επιλογή του Μαρτίνς ήταν που έβλεπε, εκείνη την περίοδο, σε καλύτερη κατάσταση τον Βραζιλιάνο από τον Μαροκινό. Τελευταία που βλέπει σε καλύτερη κατάσταση τον Μαροκινό στις προπονήσεις, βάζει εκείνον. «Είναι θέμα κατάστασης, βάζω κάθε φορά τους παίκτες που μου δείχνουν ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση στην προπόνηση», έχει πει πολλάκις ο 51χρονος τεχνικός που εκτιμάει πολύ τον Ελ Αραμπί γι’ αυτό εξάλλου είναι θετική η εισήγησή του για ανανέωση συμβολαίου παρότι μιλάμε για παίκτη που το καλοκαίρι θα είναι 35,5 ετών.

Η απόφαση του Ολυμπιακού λοιπόν είναι να κρατήσει τον Ελ Αραμπί αλλά και του Μαρτίνς να χρησιμοποιεί τον Γιουσέφ όσο βλέπει ότι ανταποκρίνεται, ασχέτως του τι θα γίνει ή όχι με την ανανέωση του συμβολαίου του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποκάλυψη του Ντάριο Σρνα της Σαχτάρ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Οι εξετάσεις που θα περάσει σύντομα ο Μάριος Βρουσάι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News