Ολυμπιακός: Κωδικός αποστολής «Βρουσάι δεξί μπακ»

Τελείωσε ο Ολυμπιακός με την Ευρώπη μετά τον αποκλεισμό του από την Αταλάντα στο Europa League και μπροστά του πλέον έχει τις εγχώριες διοργανώσεις και το… καλοκαίρι!

Η ομάδα του Πειραιά είναι κοντά στην κατάκτηση και της φετινής Super League, αφού έχει πριν καν μπει στα πλέι οφ μία διαφορά 11 βαθμών από το δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ με τους Θεσσαλονικείς παίζει και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και το καλοκαίρι και ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα το σκέφτεται στη λογική ποιους ποδοσφαιριστές θέλει να έχει στη συνέχεια και ποιους όχι.

Στη διαδικασία αυτή έχει βγει εκτός εξίσωσης πλέον ο Θανάσης Ανδρούτσος. Το είπε και δημόσια ο Πορτογάλος τεχνικός πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ανδρούτσος πήρε τις ευκαιρίες του και μπορούμε να πούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που περιμέναμε».

Κατάφερε ο Ανδρούτσος ιδιαίτερα πέρσι να ανταποκριθεί για ένα μεγάλο διάστημα στο δεξί άκρο της άμυνας, όποτε μάλιστα κέρδισε θέση ακόμη και στην εθνική Ελλάδος. Φέτος όμως δεν είναι η χρονιά του και ο προπονητής του Ολυμπιακού κοιτάει άλλες λύσεις…

Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με τον Βρουσάι

Πέρα από τον Θανάση Ανδρούτσο, ο Ολυμπιακός έχει αφήσει εκτός πλάνων και τον Μίχαλ Καρμπόβνικ, ο οποίος επίσης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του Μαρτίνς και της ομάδας. Άρα αυτό σημαίνει πως ο μόνος δεξιός μπακ αυτή τη στιγμή, είναι ο Κένι Λαλά!

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής όμως δεν μπορεί να πάρει όλα τα ματς μέχρι το τέλος μόνος του.

Για αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας δει στοιχεία που του αρέσουν, έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί, πλέον τον Μάριο Βρουσάι ως δεξιό μπακ! Το έκανε στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και από εκεί και πέρα τον έχουμε δει τον Βρουσάι στο δεξιό άκρο της άμυνας αρκετές φορές.

Με αποκορύφωμα το μισάωρο που έπαιξε σε αυτή τη θέση με την Αταλάντα!

Η παρουσία του Βρουσάι ως μπακ στο ματς με τους Ιταλούς, αποδεικνύει ότι έχει «κλειδώσει» πλέον να αγωνίζεται εκεί και όχι ως εξτρέμ που είναι η φυσική του θέση, από τη στιγμή που τον εμπιστεύτηκε σε ένα τόσο απαιτητικό ματς όπως αυτό με την Αταλάντα στο Europa League.

Επίσης μίλησε και για αυτό το θέμα ο Μαρτίνς και ήταν ξεκάθαρος:

«Δοκιμάζουμε τον Μάριο σε αυτή την καινούρια θέση. Γιατί ο Κένι Λαλά είναι αρκετά επιβαρυμένος και υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε παίκτη στη θέση αυτή.

Επομένως ο Μάριος είναι αυτή τη στιγμή η επιλογή μας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη εκεί. Ο Μάριος εκεί θα συνεχίσει να δουλεύει και ίσως είναι εκεί η μελλοντική του θέση».

Δεν είναι η πρώτη του φορά…

Ο Μαρτίνς δε δοκίμασε για πρώτη φορά φέτος τον Βρουσάι ως δεξιό μπακ, αλλά είναι κάτι το οποίο έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν. Επίσης σε ευρωπαϊκό ματς, σε αυτό με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει, αλλά και σε άλλα παιχνίδια στα οποία ήταν επιλογή του Πορτογάλου και όχι ως αναγκαστική λύση.

Τι βλέπει ο Μαρτίνς

Αυτό το οποίο αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς στον Βρουσάι ως δεξιός μπακ, είναι τα στοιχεία που δε βλέπει αυτή τη στιγμή από τους μπακ του και στις δύο πλευρές. Ο Βρουσάι επειδή ακριβώς είναι εξτρέμ, ξέρει να «κουβαλάει» την μπάλα, το… έχει να απειλεί και να τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα και επίσης έχει δείξει πως έχει καλό πόδι και για τις σέντρες από το πλάι.

Το θέμα με την άμυνα είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουλέψει και εκεί επάνω θέλει να τον βελτιώσει ο Μαρτίνς. Αν καταφέρει και ανταποκριθεί και σε αυτό το κομμάτι ο Βρουσάι, τότε σίγουρα ενόψει καλοκαιριού ίσως να μιλάμε για μία «νέα» μεταγραφή…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News