Ολυμπιακός: Λύση στην επίθεση, λύση και στην άμυνα στη Λεωφόρο

«Να βρούμε τη λύση και να σκοράρουμε γιατί χωρίς να σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις», είπε ο Πέδρο Μαρτίνς εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League αφού στα δύο προηγούμενα φετινά ματς κόντρα στους πράσινους δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός.

Σίγουρα η επίθεση αποτελεί μια αγωνιστική έγνοια για τον Πορτογάλο τεχνικό αλλά δεν είναι η μοναδική. Κι αυτό γιατί ο πρωταθλητής εξακολουθεί να παραμένει η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος αλλά τελευταία έχει αυξηθεί η συχνότητα που δέχεται γκολ.

Από τις 27/2…

Η αμέσως προηγούμενη φορά που κράτησε το μηδέν πίσω ήταν στις 27/2 στο ματς με τον ΟΦΗ. Έκτοτε, σε πέντε ματς πρωταθλήματος, δέχθηκε γκολ σε όλα. Το εξ’ αναβολής με τον Αστέρα Τρίπολης (5-1), η ήττα (2-1) από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, η νίκη (2-1) επί των κιτρινόμαυρων στην πρεμιέρα των πλέι οφ και οι ισοπαλίες με 1-1 κόντρα σε ΠΑΣ και ΑΕΚ.

Με 17 γκολ παθητικό εξακολουθεί να έχει την καλύτερη άμυνα αλλά δείχνει λιγότερο συγκεντρωμένος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και αυτό πληρώνεται σε τέτοια ξεχωριστά ματς όπως ένα clasico με τον ΠΑΟ. Εξαλλου και ο Παναθηναϊκός σκοράρει αρκετά, η επίθεσή του είναι στο 44 και του Ολυμπιακού στο 51.

Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι τέλειωσαν και τα πλέι οφ με παθητικό στην άμυνα τα 19 γκολ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Βαλμπουενά ετοιμάζεται να ανανεώσει.

Το… 13άρι του Μαρτίνς με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News