Ολυμπιακός: Οι δύο προϋποθέσεις να κερδίσει γύρο στα προκριματικά του Champions League

Μία από τις πιο σημαντικές έγνοιες και παράλληλα προβλήματα του Ολυμπιακού ως το φινάλε της σεζόν που ταυτόχρονα «αγγίζει» και την επόμενη αφορά στο κατά πόσο οι πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν επαρκώς το καλοκαίρι πριν αρχίσουν προετοιμασία. Ειδικά αν η ομάδα φτάσει ως τον τελικό Κυπέλλου που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου. Ως γνωστόν ο Ολυμπιακός θα μπει στην ευρωπαϊκή περιπέτεια της νέας σεζόν από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ή μήπως όχι;

Οι δύο προϋποθέσεις να κερδίσει γύρο

Υπάρχει πια μια αρκετά σοβαρή πιθανότητα οι πρωταθλητές Ελλάδας να αποφύγουν, τελικά, τον πρώτο προκριματικό γύρο και να μπουν στη διοργάνωση από τον δεύτερο όπως συνέβη πέρυσι. Ωστόσο απαιτούνται δύο προϋποθέσεις. Πρώτη, να παραμείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Δεύτερη η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Champions League να κερδίζει το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση από την κατάταξη στο εθνικό πρωτάθλημα και όχι λόγω του ότι θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Π.χ. δεν θα θέλει με τίποτα ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κάποια από τις Βιγιαρεάλ ή Μπενφίκα αφού η πρώτη είναι 7η και η δεύτερη 3η σε ισπανικό και πορτογαλικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός γλιτώσει τον α’ γύρο του Champions League τότε το ενδεχόμενο συμμετοχής στον τελικό κυπέλλου δεν θα είναι τόσο κακό αφού θα κερδίσει κάποιες μέρες επιπλέον ξεκούρασης η ομάδα. Ο α’ προκριματικός αρχίζει 5-6/7 ενώ ο β΄ προκριματικός 19-20/7.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Φενέρ μιλάει με Ολυμπιακό για Σισέ».

Κλήθηκε στην εθνική ο Γκάρι Ροντρίγκες.

ΟΚ ο Μασούρας, προπονήθηκε την Πέμπτη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News