Ολυμπιακός: Παπέ Σισέ, ένα χρόνο μετά τίποτα δεν είναι ίδιο(ς)

Ο δανεισμός στη Σεντ Ετιέν άλλαξε τον Παπέ Σισέ προς το καλύτερο καθιστώντας τον απαραίτητο σε Ολυμπιακό και Εθνική Σενεγάλης.

Ο δανεισμός στη Σεντ Ετιέν άλλαξε τον Παπέ Σισέ προς το καλύτερο καθιστώντας τον απαραίτητο σε Ολυμπιακό και Εθνική Σενεγάλης. 

Ήταν 29/1/2021, δηλαδή πριν από ένα χρόνο και 8 μέρες ακριβώς, όταν ο Παπέ Σισέ παραχωρούνταν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Σεντ Ετιέν ως ο λιγότερος σημαντικός στόπερ της ομάδας και υπήρχε αμφιβολία για το τι ακριβώς θα… ξημέρωνε μετά τη συγκεκριμένη επιλογή. Μετά από 374 μέρες ο «βράχος», όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται, δεν είναι απλά ψηλά στην ιεραρχία των στόπερ των πρωταθλητών πραγματοποιώντας καταπληκτικό πρώτο μισό στη σεζόν αλλά και στην κορυφή της Αφρικής με τη Σενεγάλη!

Τον άλλαξε η Σεντ Ετιέν ή η αμφισβήτηση στον Ολυμπιακό;

Κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν άλλαξε η Σεντ Ετιέν προς το καλύτερο τον Σισέ ή άλλαξε ο ίδιος βλέποντας να αμφισβητείται πόσο απαραίτητος είναι στον Ολυμπιακό. Ενδεχομένως να ισχύουν και τα δύο. Το σίγουρο είναι πως ο σημερινός Σισέ δεν έχει μεγάλη σχέση με τον υπερβολικά επιπόλαιο παίκτη που βλέπαμε μέχρι και πριν από ένα χρόνο. Εκείνες οι 14 συμμετοχές στη Ligue 1 (συν 1 στο Coupe de France) φαίνεται να λειτούργησαν ως μια αναβάθμιση στο «λογισμικό» του και πια ο Παπέ είναι ο στόπερ από τον οποίο οι περισσότεροι σκέφτονται ότι πρέπει να αρχίζει η 11άδα του Ολυμπιακού. Σε 12 συμμετοχές πέρισυ στη Super League είχε 898 λεπτά. Φέτος, αν και απουσιάζει τον τελευταίο μήνα λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής χάνοντας 6 ολόκληρα ματς πρωταθλήματος, με 15 ματς έχει 1.246 λεπτά και 4 γκολ.

Ακόμα και στην Εθνική του ομάδα ο Παπέ πια είναι πιο σημαντικός. Στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2019 ήταν διαρκώς στον πάγκο. Από τον περασμένο Νοέμβριο ωστόσο άρχισε να υπολογίζεται πολύ σοβαρά και συχνά είναι βασικός. Σ’ αυτό το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που ολοκληρώθηκε ήταν βασικός στα δύο πρώτα ματς με Ζιμπάμπουε και Γουϊνέα και έπαιξε αλλαγή (καθυστέρησης) στο φινάλε με τη Μπουρκίνα Φάσο στον ημιτελικό.

Τρέλα ή μήπως όχι του Μαρινάκη;

Τον Γενάρη του 2019 ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει «όχι» σε μια «τρελή» πρόταση 18 εκατ.ευρώ από γερμανική ομάδα για τον Σισέ ελπίζοντας πως ο παίκτης θα βοηθήσει στη μάχη του Ολυμπιακού να κατακτήσει τον τίτλο. Ο τίτλος χάθηκε και μαζί η ευκαιρία για μια μεγάλη… μπάζα. Οι περισσότεροι, αν όχι, θεώρησαν τρέλα του διοικητικού ηγέτη των πρωταθλητών το «όχι» σ’ εκείνη την πρόταση αφού πόνταραν πως ο Παπέ δύσκολα θα ξαναφέρει τέτοια. Σήμερα καταλαβαίνουμε πως τελικά μπορεί εκείνο το όχι να μην ήταν μια τρέλα αλλά η αποθέωση της υπομονής και της διορατικότητας ενός ανθρώπου που έχει στα χέρια του το πιο δύσκολο ελληνικό τιμόνι, του Ολυμπιακού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σισέ αγκαλιά με το τρόπαιο στο κρεβάτι του

Σπύρος Γρομητσάρης: Ένα γρανάζι που εκτιμάς όταν λείπει.

Δημήτρης Μαργωμένος: Ο φανερός και ο αφανής ήρωας

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News