ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Ο Άγιαξ της Ηπείρου «πάγωσε» τον δαφνοστεφανωμένο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό και να κατακτήσει το δικό του πρώτο στη διαδικασία των πλέι οφ της Super League, με το ισόπαλο 1-1!

Ένα ματς το οποίο δεν είχε πολλά να προσφέρει από άποψη ποιότητας, αλλά το παιχνίδι πήγε όπως ήθελε ο ΠΑΣ και στα «παγωμένα» Ιωάννινα μπόρεσε να αποσπάσει την ισοπαλία από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης στα Γιάννενα, απέναντι στον δυνατό ΠΑΣ και ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο ήταν και από τις δύο ομάδες κακό. Σε ένα ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός μπόρεσε να προηγηθεί όμως στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν είχε φιέστα για τον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, φτάνοντας στα 209 με αυτό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ισοφαρίσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα 208, όμως πλέον τον ξεπέρασε.

Το επίτευγμα όμως αυτό του Πορτογάλου δε συνοδεύτηκε από το απαραίτητο αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες.

Κακό ημίχρονο, αλλά ο Ελ Αραμπί βρήκε τον τρόπο

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά να προσφέρει. Ναι μεν ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και άρχισε να πιέζει ψηλά και με σύμμαχο τον αέρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθη του ΠΑΣ γύρω από την περιοχή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι, όταν ο Λαλά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά η μπάλα κόντραρε και κατευθύνθηκε προς την εστία, με τον Λοντίγκιν να διώχνει, να κοντράρει στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν δέκα λεπτά, έχοντας κλασσική ευκαιρία. Στο 22′ ο Μαντί Καμαρά έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο ΠΑΣ έκλεψε την μπάλα και βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Περέα να μπαίνει στην περιοχή, πέρασε τον Σισέ και έκανε το πλασέ με τον Βατσλίκ να διώχνει και στην επαναφορά ο Γκαρντάβσκι πλάσαρε ξανά με τον Βατσλίκ όμως και πάλι να διώχνει την μπάλα.

Από εκεί και πέρα, δεν παίχτηκε αρκετό ποδόσφαιρο, καθώς είχαμε αρκετές διακοπές στο ματς και εντάσεις από τις δύο ομάδες.

Παρόλα αυτά όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κάνει το 0-1! Συγκεκριμένα, ο Ελ Αραμπί βρήκε τον τρόπο. Ο Λαλά έδωσε την μπάλα με τα χέρια από πλάγια άουτ στον Μαροκινό μέσα στην περιοχή, ο οποίος ήταν με πλάτη στην εστία, αλλά κατάφερε να γυρίσει και σχεδόν από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε για το 0-1!

Μετά το 20λεπτο πήραν μπροστά και ο Περέα τιμώρησε την άμυνα

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν όπως ήταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του το πρώτο μέρος. Κακό από ποιότητα μπάλας, αρκετές διακοπές, πολλά φάουλ και ένταση και από τις δύο ομάδες.

Χαρακτηριστικό πως μέχρι το 60′ δε δημιούργησαν κάποια καλή φάση ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΣ. Στη συνέχεια άρχισαν να παίρνουν… μπροστά οι ομάδες και στο 69′ ο Κάργας έκανε το ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή και πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 70′ εκτέλεσε το κόρνερ ο Σάλιακας, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Περέα ο οποίος έκανε το πλασέ και «έγραψε» το 1-1! Τη φάση κοίταξαν και στο VAR για χέρι του Ντομίνγκεθ και στο 73′ ο Κουτσιαύτης έδειξε σέντρα.

Επτά λεπτά μετά, στο 77′, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί και πάλι. Κάθετη μπαλιά του Ελ Αραμπί στον Ροντρίγκες, έδωσε στον Αγκιμπού Καμαρά ο οποίος κάνει το πλασέ, αλλά ο Καραχάλιος προλαβαίνει και διώχνει σε κενή εστία, ενώ στην επαναφορά ο Αγκιμπού και πάλι δεν μπορεί να πλασάρει!

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πίεσε τον ΠΑΣ και με τον Βαλμπουενά στο γήπεδο προσπάθησε να ψάξει το δεύτερο γκολ, χωρίς όμως επιτυχία και έτσι έμεινε το 1-1…

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρ. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Ποζνάνσκι, Καραχάλιο, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (90+3′ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ (90′ Παντελάκης), Περέα.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ (30′ λ.τρ. Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Mαντί Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες, Καρβάλιο (64′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News