Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2 : Ηρωική ιστορική νίκη - πρόκρισης στους «8»!

Γάνδη – ΠΑΟΚ Με δυο γκολ δυο στατικές φάσεις ο ΠΑΟΚ πήρε ιστορική νίκη – πρόκριση με 2-1 και πέρασε στα στα προημιτελικά του Conferende League

Με δυο γκολ δυο στατικές φάσεις ο ΠΑΟΚ πήρε ιστορική νίκη – πρόκριση με 2-1 και πέρασε στα στα προημιτελικά του Conferende League

«Ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία». Οι «ασπρόμαυροι» έδωσε μάχη μέχρι τελικής πτώσης με τη Γάνδη και μάτωσε, κυριολεκτικά και μεταφορικά για να φτάσει σε μια παλικαρίσια δεύτερη νίκη επί των Βέλγων, με την οποία έφτασε στα προημιτελικά του Conference League!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Γάνδη να θέλει να βάλει το πόδι στο γκάζι και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί και να βρίσκει τρόπο να διώχνει τη μπάλα από τη μεγάλη του περιοχή αλλά όχι να την κρατά για να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Η Γάνδη έψαχνε συνεχώς τον Τισουντάλι ο οποίος μέχρι το δέκατο λεπτό είχε τρεις ατομικές προσπάθειες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έψαχνε αλλά δεν έβρισκε στηρίγματα στη μεσαία γραμμή μέχρι που κατάφερε να ολοκληρώσει μια επίθεση κερδίζοντας κόρνερ. Το πρώτο έφερε ένα δεύτερο και οι «τσαπατσουλιές» των Βέλγων έδωσαν το δικαίωμα στον Χοσέ Κρέσπο, με σουτ μπροστά από τη μικρή περιοχή να κάνει το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τη Γάνδη να πεισμώνει και τον ΠΑΟΚ να καταφέρει για ένα 10λεπτο να ηρεμήσει την κατάσταση αλλά να περάσει ένα πολύ δύσκολο τελευταίο 15λεπτο ημιχρόνου, στο οποίο δέχθηκε την ισοφάριση. Στο 40’ ο Ντεπουάτρ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ικανοποιημένος με το σκορ που υπήρχε… Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μιχάι να παίρνει τη θέση του Κρέσπο, και τις δυο ομάδες να σπαταλούν από μια ευκαιρία. Στο 47’ ο Σαμουάζ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά και στο 49’ ο Άκπομ προσπάθησε να πλασάρει μετά από κάθετη πάσα του Σβαμπ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.  

Πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού ο Λουτσέσκου έριξε τον Σίντκλεϊ στη θέση του Μπίσεσβαρ. Η Γάνδη δεν μπορούσε πλέον να κάνει φάσεις από τη δεξιά της πλευρά, και ο ΠΑΟΚ «έσπασε» τον ρυθμό. Ο Τσούμπα Άκπομ αποτελούσε συνεχώς το μεγάλο στήριγμα του ΠΑΟΚ. Έδινε μάχες, κέρδισε κατοχές και φάουλ όπως αυτό στο 78’, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να βγάζει μια άριστα εκτελεσμένη «κομπίνα» με τον Βιεϊρίνια να στρώνει στον Αουγκούστο ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ σε πρώτο χώρο έκανε το 1-2 και «ξέρανε» τους Βέλγους! Στο 93′ η Γάνδη έψαξε την ισοφάριση με τον Πασχαλάκη να έχει σπουδαία επέμβαση.

ΓΑΝΔΗ: Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μόντες (85’ Χάσε Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουϊζ, Οφόε (82’ Χουλσχαγκερ), Τισουντάλι (82’ Μπεζούς), Ντεμπουάτρ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85’ Μιτρίτσα) , Μουργκ (70’ Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (58’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ (85’ Τσόλακ)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News