Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: «Καθάρισε» με κεφάτο Ζαμπά και τώρα η Γάνδη

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αήττητος τον δεύτερο γύρο, επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 και στρέφει την προσοχή του στη Γάνδη

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αήττητος τον δεύτερο γύρο, επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 και στρέφει την προσοχή του στη Γάνδη

Μετά το «στραπάτσο» με τον Ιωνικό, ο ΠΑΟΚ, με την «ομάδα ροτέισον» του Ραζβάν Λουτσέσκου, επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 2-0, και ολοκλήρωσε αήττητος τον δεύτερο γύρο, φτάνοντας τα 14 παιχνίδια χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, και στρέφει και… επίσημα την προσοχή του στην αναμέτρηση με τη Γάνδη, που βρίσκεται εδώ και μέρες στο μυαλό όλων. 

Η αναμέτρηση δεν είχε τον χαρακτήρα που έχουμε συνηθίσει όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μια από τις ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου λόγω των καιρικών συνθηκών. Η αρχική έντονη βροχόπτωση έκανε αρχικά το τερέν γλιστερό και όσο περνούσαν τα λεπτά, βαρύ, ενώ για μερικά λεπτά καταγράφηκε και χαλαζόπτωση, γεγονός που έκανε τους διαιτητές της αναμέτρησης να αμφιταλαντευτούν για το αν θα διέταζαν την προσωρινή της διακοπή, κάτι που δεν έγινε.

Η κούρσα των 40 μέτρων του Ζαμπά

Το σκηνικό αυτό έκανε τη Λαμία πιο… θαρραλέα, γεγονός που άφηνε χώρους και για τις δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κατάφερε να αξιοποιήσει τους χώρους που βρήκε, με τον Λέο Ζαμπά να σκοράρει στο 37’ μετά από μια κούρσα 40 μέτρων με τη μπάλα στα πόδια, καθώς έγινε αποδέκτης της λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και από πλάγια θέση, με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1.  

Το «κλείδωσε» ο Μιχαηλίδης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ρίχνει στην αναμέτρηση του Αντρέ Βιεϊρίνια λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε ο Σίντκλεϊ μετά από χτύπημα που δέχθηκε. Στο 52’, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε σε δεύτερο τέρμα, με τον Μιχαηλίδη να αξιοποιεί την εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, και με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να γράφει το 0-2. Το φάουλ κέρδισε ο Βιεϊρίνια, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, στην αριστερή πλευρά.

Στο 67’ η Λαμία έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και να «μπει» στο παιχνίδι, με τον Ελευθεριάδη να έχει δοκάρι σε κεφαλιά που έπιασε μετά από γέμισμα, με την εστία «κενή» καθώς το γέμισμα είχε γίνει στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πασχαλάκη να έχει εξουδετερωθεί.

Μέχρι το φινάλε, διάθεση υπήρχε και από τις δυο ομάδες, αλλά οι ολοκληρωμένες φάσεις είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά ήταν ελάχιστες, με το 0-2 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Αραούχο, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81’ Μαζουλουξής), Νούνιες, Τιρόνε (54’ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (68’ Τσουκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81’ Βέλλιος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (69’ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (76’ Κούρτιτς), Καντουρί, Μουργκ (69’ Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81’ Άκπομ).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News