ΠΑΟΚ: Από τα κομπιουτεράκια για τον τίτλο στη δεύτερη θέση που... τρίζει!

ΠΑΟΚ: Από τα κομπιουτεράκια για τον τίτλο στη δεύτερη θέση που… τρίζει! Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου στη Super League προβληματίζει

Τους τελευταίους δυο μήνες, ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει στην επιφάνεια όλες τις κακοτεχνίες των δυο μεταγραφικών περιόδων της σεζόν και δεν δείχνει καθόλου έτοιμος για έναν τερματισμό που θα περιλαμβάνει την δεύτερη θέση και το κύπελλο Ελλάδος.

Τα πλέι οφ ξεκίνησαν για τον ΠΑΟΚ με δυο νίκες, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να είναι η μοναδική ομάδα της εξάδας που το κατάφερε. Ήταν τότε που κάποιοι, δειλά – δειλά έβγαλαν μέχρι και κομπιουτεράκια για να δουν αν μπορεί υπό προϋποθέσεις να μαζευτεί τόσο η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό, που θα μπορούσε το πρωτάθλημα να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον.

Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε αλλά μοιάζει με… μονόφθαλμο

Με τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, βγήκαν δειλά – δειλά τα καμπιουτεράκια για να διαπιστωθεί το αν η πέμπτη διαδοχική αναμέτρηση χωρίς νίκη μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση όχι μόνο την δεύτερη άλλα αλλά και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις του Άρη με τον Ολυμπιακό και της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό έφεραν μια πρώτη ηρεμία. Με την υπάρχουσα βαθμολογική κατάσταση, οι πιθανότητες ενός σεναρίου που έφερνε τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρωπης, εξανεμίστηκαν. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με τον μονόφθαλμο, που προσπαθούν οι τυφλοί να του βγάλουν το μάτι, και μέχρι τώρα, του έχουν… προκαλέσει προβλήματα οράσεως.

Το απίθανο αλλά υπαρκτο σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας

Τα κομιουτεράκια έβγαλαν ακόμα και σενάριο με μια τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ στους 60 βαθμούς και «ρυθμιστή» τον Παναθηναϊκό που θα έχει μίνιμουμ 58 βαθμούς να νικήσει μόνο τον ΠΑΟΚ, μάξιμουμ 64 βαθμούς αν νικήσει και Ολυμπιακό και ΠΑΣ, αλλά και… 60 βαθμούς αν πλην της νίκης επί του ΠΑΟΚ κάνει δυο ισοπαλίες.  Στην απίθανη τετραπλή ισοβαθμία στους 60 βαθμούς, ο Άρης είναι δεύτερος, ο Παναθηναϊκός τρίτος, ο ΠΑΟΚ τέταρτος και η ΑΕΚ πέμπτη.

Το ντέρμπι με τον Άρη είναι, ξανά, οριακό

Το απόγευμα της Τετάρτης (11/5) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα, σε ένα deja vu του περασμένου Νοεμβρίου, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί πριν την αναμέτρηση. Τότε, η ήττα από τον «τηλεκατευθυνόμενο» Ατρόμητο είχε πάει την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους επτά βαθμούς, η ΑΕΚ είχε προσπεράσει και ο Άρης ήταν θεωρητικά στο -8 αλλά αγωνιστικά στο -2. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων και ο Άρης επικράτησε με 1-0 μέσα σε μεγάλη… ικανοποίηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ καθώς το ματς ολοκληρώθηκε, ενώ κινδύνευσε να διακοπεί λόγω του «ντου» οπαδών! Αυτή τη φορά, ο επικείμενος τελικός του κυπέλλου αποτελεί το μεγάλο κριτήριο όμως η ανάγκη για μια νίκη επί του Άρη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Οι δέκα απόντες με τον ΠΑΣ

Η λίστα των απόντων είναι μεγάλη, και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ έφτασε σε διψήφιο αριθμό. Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ζίβκοβιτς. Στην αποστολή είχαν βρεθεί δυο τερματοφύλακες και δυο παιδικά του ΠΑΟΚ Β. Το πρώτο και μεγάλο ερώτημα είναι το πόσοι από αυτούς θα προλάβουν την αναμέτρηση με τον Άρη. Τη δεδομένη στιγμή, πιθανότητες συγκεντρώνουν μόνο οι Λύρατζης Ίνγκασον και Ζίβκοβιτς. Με τους Μιχαηλίδη και Ζαμπά να είναι εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν, η συζήτηση γίνεται για τους άλλους πέντε.

Τι συμβαίνει με Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει κομβικό ρόλο στη σεζόν. Ο Αντρέ Βιεϊρινια έχει μείνει για τόσο διάστημα εκτός προπονήσεων που πλέον θα εξαντληθεί η πιθανότητα παρουσίας στον τελικό. Το πρόβλημα του Κρέσπο είναι από αυτά που ονομάζονται «ύπουλα» και θέλει προσοχή για να υπάρχουν πιθανότητες επιστροφής ως τις 21 Μαΐου. Ο Αουγκούστο έχει κάνει τρεις προπονήσεις εκτός γυμναστηρίου, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Μπίσεσβαρ… Όσο για τον Καντουρί, ο Μαροκινός μοιάζει να έχει κάποιες πιθανότητες αλλά η ευπάθεια που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια κάνει τους πάντες επιφυλακτικούς.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News