ΠΑΟΚ: Η Γάνδη έχει αυτό που έψαχνε καιρό ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς λόγους να σέβεται αλλά κανέναν να φοβάται τη Γάνδη στον δρόμο για τα προημιτελικά του Conference League

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς λόγους να σέβεται αλλά κανέναν να φοβάται τη Γάνδη στον δρόμο για τα προημιτελικά του Conference League

Η αναμέτρηση με τη Λαμία πέρασε και άπαντες στον ΠΑΟΚ σκέφτονται και… επίσημα την αναμέτρηση με τη Γάνδη. Ας μη γελιόμαστε. Από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και μετά, την περασμένη Τετάρτη δηλαδή, όλα γύρω από την πρώτη αναμέτρηση με τους Βέλγους περιστρέφονται. Μα, τόσο η αρχική 11άδα όσο και οι αλλαγές στην αναμέτρηση με τη Λαμία έγιναν με γνώμονα αυτό το ματς, πως να το κάνουμε; Μέσα σε όλους, υπάρχουν και αυτοί που έχουν επωμιστεί τη μελέτη της Γάνδης. Εν έτη 2022, πολλοί θεωρούν πως η ανάγνωση ενός αντιπάλου είναι εύκολο πράγμα. Ναι, υπάρχει όλο το υλικό, είναι εύκολα προσβάσιμο και ένας όγκος δουλειάς που γινόταν πριν από μερικά χρόνια, τώρα γίνει αυτοματοποιημένα. Αυτό μειώνει το χρόνο δουλειά αλλά όχι τον χρόνο «μελέτης».

Η πρώτη γενική εικόνα της Γάνδης

Πριν πάμε στην υπερανάλυση, που την έχουν αναλάβει οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ακόμα και τις κομπίνες στα κόρνερ για να δουν αν κάποιες μοιάζουν με αυτές του ΠΑΟΚ, υπάρχουν δυο στοιχεία που μπορεί κανείς να τα δει με γυμνό μάτι. Το πρώτο έχει να κάνει με την ευελιξία της Γάνδης σε σχηματισμούς με τρεις και τέσσερις αμυντικούς, και η προτίμηση στην τριάδα το τελευταίο διάστημα. Το δεύτερο έχει να κάνει με την αύρα που έχει η Γάνδη, η οποία προέρχεται από ένα σερί έξι νικών.

Η Γάνδη είναι μια… φορμαρισμένη Μίντιλαντ

Σύμφωνα με το λεξιλόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου, η Γάνδη έχει «confidence» και «mentality» το τελευταίο διάστημα. Πράγματα που ο ίδιος δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να αρχίζει να τα βλέπει στον ΠΑΟΚ. Και επειδή οι συγκρίσεις γίνονται και με τη Μίντιλαντ, την οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην ενδιάμεση φάση, η Γάνδη, λόγω και της τριάδας στην άμυνα, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι μια… φορμαρισμένη Μίντιλαντ. Και ο ΠΑΟΚ, στην παράταση της αναμέτρησης της Τούμπας, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ρυθμού των Δανών και θα μπορούσε να είχε βρει γκολ στο 30λεπτο πριν τα πέναλτι, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News