ΠΑΟΚ: Νύχτα τρόμου και άγριο ξύλο στη Μασσαλία, επι ποδός αστυνομία και UEFA

Επεισόδια με οδομαχίες, πυρσούς και μάχες σώμα με σώμα – Δέχθηκε επίθεση το ξενοδοχείο που μένουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ

Επεισόδια με οδομαχίες, πυρσούς και μάχες σώμα με σώμα στη Μασσαλία – Δέχθηκε επίθεση το ξενοδοχείο που μένουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ

Η αντίστροφη μέτρηση της πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ, που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης (7/4) στη Μασσαλία άρχισε με πολλές εστίες επεισοδίων στη Γαλλική πόλη. Η UEFA χαρακτήρισε την αναμέτρηση υψηλής επικινδυνότητας και είχε κάθε λόγο να το κάνει λόγω των όσων συνέβησαν κατα τη διάρκεια της φετινής σεζόν στις αναμετρήσεις για το Europa League που έδωσε η Μαρσέιγ και τις επισκέψεις των οπαδών της Γαλατασαράι και της Λάτσιο. Από την Τρίτη (5/4) άρχισαν να φτάνουν στη Μασσαλία οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, με ένα μεγάλο όγκο να φτάνει την Τετάρτη, όταν και από το απόγευμα άρχισαν να καταγραφονται εστίες έντασης στην πόλη.

Επίθεση στο ξενοδοχείο που μένουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, στη Μασσαλία υπήρξαν πολλά σημεία εντάσεων, οδομαχιών, συμπλοκών και ξυλοδαρμών, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από ερασιτεχνικά video που κατέγραφαν τέτοιες στιγμές. Μια από της επιθέσεις καταγραφηκε και στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ, μαζί με 40 φιλάθλους του «Δικεφάλου του Βορρά». Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλην των φίλων του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στη Μασσαλία, έχουν κάνει το δρομολόγιο για τη Γαλλική πόλη και οπαδοί της ΑΕΚ, που είναι αδερφοποιημένοι με τους οπαδούς της Μαρσέιγ. Όλα αυτά, συμβαίνουν σε μια ξεχωριστή ημερομηνία για την ΑΕΚ και τους φιλάθλους της, καθώς σαν σήμερα το 1999, η ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ δίνει φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι φορώντας φανέλες με ζωγραφισμένους στόχους σε ένδειξη συμπαράστασης στον βομβαρδισμένο από το ΝΑΤΟ σερβικό λαό.

Η σύσκεψη της UEFA και η ενημέρωση στους φιλάθλους

Η προγραμματισμένη σύσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των ομάδων, την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και την αστυνομία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 και από αυτή θα προκύψουν και οι πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο μεταφοράς των φίλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Η αστυνομία, από τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει οδηγίες στους ταξιδιώτες φίλους του ΠΑΟΚ απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις και τη μαζική παρουσία σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες είχε καταγραφεί επεισόδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News