ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Νέσμπεργκ έρχεται σε μια... άδεια άμυνα

ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Νέσμπεργκ έρχεται σε μια… άδεια άμυνα που ο Λουτσέσκου και ο Μπότο επιχειρούν να γεμίσουν με μεταγραφές ποιότητας

Μέσα σε ένα 24ωρο, η μεταγραφή μηχανή του ΠΑΟΚ δείχνει «καυτή» καθώς μετά την υπόθεση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού Νικολά Κουαλιάτα, λίγο πριν την ολοκλήρωσή της φαίνεται και αυτή του Νορβηγού κεντρικού αμυντικού Ιβάν Νέσμπεργκ.

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Βαλερέγκα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, για τη μεταγραφή του Ιβάν Νέσμπεργκ.Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός είναι παιδί των ακαδημιών της Βαλερέγκα, στην οποία έχει αγωνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, πλην μιας σεζόν στην οποία είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Βάρμπεργκ. Το προσωπικό του «κοντέρ» γράφει 144 συμμετοχές με τη φανέλα της Βαλερένγκα, με τις 83 εξ αυτών να έχουν έρθει την τελευταία τριετία.

Αλλαγή κλίματος και ημερολογίου για τον Νέσμπεργκ

Ένα ζητούμενο δεν είναι άλλο από την αλλαγή κλίματος και ημερολογίου για τον Νέρμπεργκ. Ο 26χρονος έχει μάθει να αγωνίζεται από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο, με το πρωτάθλημα στη Νορβηγία να ξεκινά φέτος στις αρχές Απριλίου. Η ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν βοηθάει στην προσαρμογή του, καθώς εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί και ο Νέσμπεργκ μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ στα τέλη Ιουνίου, θα έχει ήδη αγωνιστικό ρυθμό όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκινήσει προετοιμασία, σε μια σεζόν που θα είναι χωρισμένη σε δυο σκέλη λόγω της διακοπής που υπάρχει στο τέλος του 2022 για το Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ.

Το παζλ στην άμυνα, μαζί με τον Νέσμπεργκ

Τη δεδομένη στιγμή, η νέα σεζόν θα ξεκινήσει για τον ΠΑΟΚ με τους Σβέριρ Ίνγκασον και Ενέα Μιχάι. Το συμβόλαιο του Φερνάντο Βαρέλα δεν θα ανανεωθεί, εξελίξεις για τον Χοσέ Κρέσπο δεν έχουν προκύψει, ενώ ο Γιάννης Μιχαηλίδης θα είναι εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού ήταν δεδομένη, και δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεύτερη προσθήκη ανάλογα με τις εξελίξεις που θα καταγραφούν σε ανοικτά μέτωπα.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News