ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου κατέληξε στην ενδεκάδα αλλά δεν την έχει πει

Όσοι προστέθηκαν τώρα στο ρόστερ, αρχίζουν σιγά – σιγά να μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε προαγωνιστική εβδομάδα. Οι παλαιότεροι, ξέρουν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Σόφια για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέα σεζόν, και ξεκινά τη διαδρομή του στο Conference League με τη γλυκιά ανάμνηση της περσινής πορείας ως τα προημιτελικά αλλά και την εγρήγορση που απαιτείται για να αποφευχθεί το περσινό ξεκίνημα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ηττηθεί από τη Μποέμιαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, σε ένα ματς το οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου το θυμάται τόσο καλά που το έχει κάνει… σημαία αφύπνισης από τότε.

Μια απουσία στο ξεκίνημα και μια στο φινάλε

Η αρχή του σχηματισμού της ενδεκάδας ξεκίνησε με την απώλεια του Νέλσον Ολιβέιρα, στα μισά της προετοιμασίας, και κλείνει με την απώλεια του Λευτέρη Λύρατζη, που καταγραφηκε δυο ημέρες πριν την αναμέτρηση στη Βουλγαρία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πορευτεί με τους Γιώργο Κούτσια και Ζόαν Σάστρε, και το μοναδικό ρητό που μπορεί να ειπωθεί σε τέτοιες περιτπώσεις είναι ένα και δεν αλλάζει. Την ιστορία, τη γράφουν μόνο οι παρόντες. Τώρα, όσο για το ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι παρόντες στην ενδεκάδα, ο Λουτσέσκου έχει αποφασίσει αλλά ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αφήνοντας την ομιλία για το τέλος.

Οι σκέψεις σε τρεις θέσεις

Η μια ανοικτή θέση είναι αυτή στο αριστερό άκρο της άμυνας εκεί που ο Ράφα Σοάρες έψαχνε ένα σημείο αναφορά για να ανέβει ψυχολογικά και η ασίστ του στο φιλικό με τον Παναιτωλικό ήταν αυτό που ήθελε. Δεν μπορεί αυτή να παίξει ρόλο στις σκέψεις του Λουτσέσκου, αλλά σίγουρα ανέβασε έναν ποδοσφαιριστή που φάνηκε οτι ψάχνει τα πατήματά του και έχει να ανταγωνιστεί τον αρχηγό της ομάδας. Στη μεσαία γραμμή, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντάντας και Φελίπε Σοάρες διεκδικούν δυο θέσεις. Σβαμπ και Φελίπε έχουν ένα ισχνό προβάδισμα αλλά και οι ίδιοι δε νιώθουν σίγουροι. Η τελευταία προπόνηση αλλά και οι συζητήσεις στο ξενοδοχείο θα λύσουν τα ερωτηματικά των παικτών που περιμένουν να ενημερωθούν.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News