ΠΑΟΚ: Ο Ζοσέ Μπότο θυμίζει Φρανκ Άρνεσεν και ο Νικολά Κουαλιάτα τον Γκόικο Τσίμιροτ

Ένα «τιτίβισμα» Ουρουγουανού δημοσιογραφου ξεσκέπασε όλα όσα γινόταν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μοντεβιδέο Γουόντερερς για λογαριασμό του Νικολά Κουαλιάτα, που αναμένεται να γίνει η πρώτη μεταγραφή του «Δικεφάλου του Βορρά» για τη σεζόν 2022-23.

Ποιος είναι αυτός ο Κουαλιάτα; Έγινε 23 και έπαιζε ακόμα στην Ουρουγουάη; Τι σόι «10άρι» είναι; Είναι κοντός; Γρήγορος; Μποκαδόρος; Έχει ντρίμπλα; Που τον βρήκε ο ΠΑΟΚ; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που από το μεσημέρι της Παρασκευής (29/4) ψάχνουν απάντηση. Ας τα βάλουμε όλα κάτω, με τη σειρά για να καταλάβουμε την κίνηση τον Ζοσέ Μπότο, από την αρχή της ώς το τέλος της, και το γιατί αυτή η μεταγραφή θυμίζει τη μεταγραφή του Γκόικο Τσίμοροτ που είχε τη σφραγίδα του Φρανκ Άρνεσεν.

Πώς βρήκε ο ΠΑΟΚ τον Νικολά Κουαλιάτα 

Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι να βρεις ποδοσφαιριστές όπως ο Νικολά Κουαλιάτα αλλά να φτάσεις μέχρι τέλους μια τέτοια υπόθεση. Σε ένα πρωτάθλημα όπως της Ουρουγουάης, τα κουκιά είναι μετρημένα και τα ποσά συγκεκριμένα. Το όλο θέμα είναι να ορίσεις εσύ τους κανόνες της μεταγραφής διότι στη Λατινική Αμερική, αν ενδιαφερθείς για έναν παίκτη στις 9:00 το πρωί, στις 10:00 θα έχουν επικοινωνήσει μαζί σου καμιά δεκαριά άτομα που θα σου τάξουν καλύτερη τιμή αν πάρουν μερίδιο και άλλοι δέκα που θα λένε ότι έχουν δικαιώματα. Αυτό θα συμβεί αν πας χωρίς να ξέρεις. Ο Ζοσέ Μπότο ξέρει τέτοιες αγορές, και πήγε προετοιμασμένος.

Νικολά Κουαλιάτα όπως Γκόικο Τσίμιροτ

Τι σχέση έχει ο Νικολά Κουαλιάτα με τον Γκόικο Τσίμιροτ; Ο Ουρουγουανός θεωρείται ένας από τα τοπ ταλέντα ενός πρωταθλήματος χαμηλής εμβέλειας, όπως ήταν ο Γκόικο Τσίμιροτ που βρισκόταν στο πρωτάθλημα της Βοσνίας. Όταν ο Φρανκ Άρνεσεν είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Τσίμιροτ, οι Βόσνιοι ανέβασαν μέρα με τη μέρα τις απαιτήσεις τους μέχρι που ο Φρανκ Άρνεσεν δήλωσε δημόσια πως αποσύρει το ενδιαφέρον για τον παίκτη. Η μεταγραφή έκλεισε πέντε μέρες μετά την «απόσυρση». Όταν ο ΠΑΟΚ και ο Ζοσέ Μπότο ενδιαφέρθηκαν για τον Νικολά Κουαλιάτα, εκτινάχθηκε ο ανταγωνισμός και η Μοντεβιδέο Γουόντερερς πήγε να στήσει «πλειστηριασμό». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άφησε για λίγο το θέμα και στο τέλος έκανε την κίνησή του. «Αυτά είναι, αλλιώς γεια σας». Και κάπως έτσι φτάσαμε στη διθάεση των Γουόντερερς να ετοιμάζονται να αποδεχθούν την πρόταση. Όταν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τον Τσίμιροτ, η πώλησή του ήταν από τις ακριβότερες που είχε κάνει ομάδα της Βοσνίας. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Κουαλιάτα και το πρωτάθλημα της Ουρουγουάης.

Είναι το «10άρι» που θέλει ο Λουτσέσκου;

Στην πρώτη του διετία στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πορεύτηκε με τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Δημήτρη Πέλκα να παίζουν στη θέση «10». Φέτος, την… έβγαλε με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Νικολά Κουαλιάτα έχει ύψος 1.72, παρόμοιο με αυτό του Πέλκα. Έχει ένταση στο παιχνίδι του και έχει και ντρίμπλα. Στην Ουρουγουάη, έχει περισσότερο αγωνιστεί ως 10άρι πίσω από δυο επιθετικούς, ενώ έχει παίξει και στα άκρα σε σύστημα 4-3-3. Θα κληθεί να μπει σε άλλα καλούπια. Θα έχει έναν προπονητή που λατρεύει την τακτική προσήλωση. Ξέρετε κανέναν να έρχεται απευθείας από τη Λατινική Αμερική και να το έχει αυτό;

   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News