ΠΑΟΚ: Όταν ο Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε για ένα τσάι 10.886.811 ευρώ

Η 12η Μαΐου είναι μια από τις πιο γεμάτες και ίσως η σημαντικότερη ημερομηνία στην σύγχρονη ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά». Είναι η μέρα που, το 2015, ο Ιβάν Σαββίδης αφαίρεσε τον βραχνά των χρεών από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο.

Μέχρι το 2015, η 12η Μαΐου είχε μπει στο ημερολόγιο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος το 2001, του πρώτου κυπέλλου μετά από 27 χρόνια, και πρώτου τίτλου μετά το πρωτάθλημα του 1985. Το πρωί της 12ης Μαΐου 2015, γράφτηκε ιστορία στα γραφεία εφορίας. Όταν το 2012 ο Ιβάν Σαββίδης δήλωνε πως «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά» η πλειοψηφία των όσων τον άκουσαν, θεώρησε τα λόγια αυτά «πολιτικάντικα».

Ο Ιβάν Σαββίδης και η ατάκα για το τσάι

Οι ανάγκες του ρεπορτάζ έχουν φέρει τους αθλητικογράφους σε διάφορα μέρη. Το πρωινό της 12ης Μαΐου του 2015, έστειλε όσους κάλυπταν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, και στην 26ης Οκτωβρίου 35. Εκείνο το μεσημέρι, ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε εκεί και παρέδωσε την εξοφλητική απόδειξη για την αποπληρωμή του χρέους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δημόσιο. Βγαίνοντας από τη συνάντηση με τη διευθύντρια της εφορίας, ο Ιβάν Σαββίδης είπε χαριτολογώντας: «Μόλις ήπια ένα ποτήρι τσάι, το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ». Ακολούθως σημείωσε: «Αυτό για μένα ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να πτωχεύσουμε και να μη δώσουμε τίποτα. Αυτή η λύση θα ήταν η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη. Αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πολύ δε περισσότερο αν εμφανιζόταν αυτή στη δική μου παρουσία. Θέλω όλη η Ελλάδα να γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Όλα όσα χρωστά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News