ΠΑΟΚ: Τα τέσσερα κλειδιά μιας ιστορικής πρόκρισης!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ σε έξι μέρες και θα ψάξει τα τέσσερα κλειδιά της νίκης που θα τον στείλει στα ημιτελικά.

Δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Όχι. Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται πως μπορεί να πετάξει εκτός Ευρώπης τη Μαρσέιγ και να φτάσει στα ημιτελικά του Conference League, και για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να νικήσει τους Μασσαλούς στην Τούμπα. Με διαφορά ενός γκολ πάει το ματς σε παράταση, με μεγαλύτερη, γράφει άλλη μια σελίδα στην ιστορία του. Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου στο «Βελοντρόμ», δε θα έχει μεγάλη τύχη. Όμως ο ΠΑΟΚ του δεύτερου μέρους, ήταν μια ομάδα που άρχισε να σου γεννάει μέσα σου το «βρε, λες;». Και αυτό, φάνηκε και στους ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ, που άρχισαν να μετράνε αλλιώς τους αντιπάλους τους. Υπάρχουν τέσσερις άξονες, τέσσερα δεδομένα που μπήκαν στη συζήτηση από το βράδυ της Πέμπτης, μετά το ματς στη Μασσαλία, αναφορικά με κάποια από τα «κλειδιά» που μπορούν να δώσουν στον ΠΑΟΚ μια ιστορική πρόκριση.

O ΠΑΟΚ και η Τούμπα, που θα πρέπει να προσέξει

Όποια στιγμή και να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το ματς της Πέμπτης με τη Μαρσέιγ, θα εξαφανιστούν. Βάλτε τη δική σας ομάδα στη θέση του ΠΑΟΚ και αν σας έλεγαν ότι πρέπει να πάει στις 3:00 τα ξημερώματα να στηθείτε στην ουρά για ένα εισιτήριο, θα το κάνατε. Αυτό, είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να μπει χαλινάρι σε αυτή τη δίψα, σε αυτή την τρέλα, που μπορεί να σε σηκώσει στα χέρια, μπορεί και να σε πνίξει. Το εύκολο είναι το να γεμίσει η Τούμπα. Όχι μια. Δυο θα γέμιζαν. Χθες. Το δύσκολο είναι να έχει όρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Το ρεσιτάλ του «κέρβερου» Πασχαλάκη

Οι απουσίες της Μαρσέιγ

Είμαι από εκείνους που πάντα λένε πως την ιστορία, τη γράφουν οι παρόντες. Και αυτό δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» που ήταν στο όριο, κατάφεραν, μετά κόπων, βασάνων, ακόμα και… παρακαλετών, να μην πάρουν κάρτα και να είναι διαθέσιμοι για τη ρεβάνς της Τούμπας. Αντίθετα οι Ζέρσον, Καμαρά και Ντιένγκ είδαν κάρτες και δεν θα ταξιδέψουν στην Τούμπα. Ο πρώτος, μάλιστα, είδε δυο κίτρινες και η Μαρσέιγ τελείωσε την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές. Όσο για τον Μίλικ; Να ξέρετε από τώρα που θα γίνει σήριαλ. Την Παρασκευή θα λένε πως είναι έτοιμος, το Σάββατο πως θα απουσιάσει, την Κυριακή πως θα πάει Τούμπα. Όλα στο παιχνίδι είναι…

Η όποια «φθορά» λόγω πρωταθλήματος

Η Μαρσέιγ έχει να σκεφτεί και το πρωτάθλημα. Για τους Μασσαλούς, το Conference League ήρθε ως μια ευκαιρία για ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αν πει κάποιος στους Γάλλους «θα αποκλειστείτε αλλά θα βγείτε δεύτεροι στο πρωτάθλημα», εντάξει, θα… στραβώσουν αλλά θα συμβιβαστούν. Είναι σίγουρο πως αυτά όλα, όταν ξεκινά ένας αγώνας, δεν παίζουν ρόλο, αλλά υπάρχουν στο μυαλό. Για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, το ματς της Πέμπτης στην Τούμπα, είναι η ζωή τους. Η υστεροφημία τους.  

Ο εκ νέου περιορισμός Γκεντουζί και Ουντέρ

Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο «Βελοντρόμ», ο Παγέ ήταν ο πρώτος σε γκολ και ασίστ. Είχε 11 γκολ και 10 ασίστ και πλέον έχει 12 και 11 αντίστοιχα. Ο Παγιέ ξεπέρασε σε γκολ τον Ουντέρ που έχει 11 και πλησίασε σε ασίστ τον Γκεντουζί που έχει 14. Ουντέρ και Γκεντουζί υπέστησαν στο «Βελοντρόμ». Δεν μπόρεσαν να φανούν όσο συνήθως. Ίσως να έφταιγε και η προσαρμογή τους στο 3-4-3, το οποίο ο Σαμπάολι το άλλαξε. Τέτοιους ποδοσφαιριστές, το να τους περιορίσεις μια βραδιά, γίνεται. Το να το κάνεις και σε δεύτερο ματς, είναι ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα. Αλλά «αν θέλεις κάτι που ποτέ δεν είχες, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες»…

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News