Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Ένας Ιωαννίδης να τον πιείς στο ποτήρι!

Ένας Φώτης Ιωαννίδης να τον πιείς στο ποτήρι, χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 2-0 επί της Λαμίας στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε δις, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τη Λαμία και παραμένει ζωντανός στον στόχο των πλέι οφ, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις απανωτές ήττες.

Το παιχνίδι ήταν “τελικός” και για τις δύο ομάδες, μα περισσότερο για τον Παναθηναϊκό. Τρεις σερί ήττες από Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ μετρούσαν οι “πράσινοι” και ήθελαν το τρίποντο για να μη χάσουν το… τρένο των πλέι οφ. Από την άλλη η Λαμία είδε τον Ιωνικό να την προσπερνάει το Σάββατο βάζοντάς της έξτρα πίεση.

Αυτή γιγαντώθηκε για τους φιλοξενούμενους μετά το γρήγορο 1-0. Ο Παναθηναίκός βρήκε ξανά γρήγορο γκολ, όπως στην Τούμπα, με τον Ιωαννίδη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού εφέτος από στημένη φάση.

Tο γκολ έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό την ίδια ώρα που η Λαμία αναλωνόταν σε… ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Οι “πράσινοι” είχαν ωραία επιθετική ανάπτυξη και δημιουργούσαν φάσεις για το 2-0 για να αισθάνονται πιο σίγουροι. Ηταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Είχε πετύχει το γκολ, είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα ενώ δεν δέχθηκε την παραμικρή πίεση από τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος οι “πράσινοι” μπήκαν με στόχο να πάρουν κάτι παραπάνω από το φτωχό, βάσει απόδοσης και ευκαιριών, 1-0 του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Η ταχύτητα, βέβαια, ήταν πιο κάτω, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν τις φάσεις για να πετύχουν το δεύτερο γκολ και να αισθάνονται πιο σίγουροι στη συνέχεια του ματς. Λογικό, όσο έμενε το 1-0 και πλησιάζαμε στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι να αποκτάει χαρακτήρα θρίλερ και ήταν στο χέρι του Παναθηναϊκού να το τελειώσει.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 82ο λεπτό. Ο Κουρμπέλης έδωσε στον Ιωαννίδη αυτός υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, γύρισε, έπιασε ένα υπέροχο σουτ και έστειλε τη μπάλα για το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα που έδιωξε κάθε άγχος από το γήπεδο της Λεωφόρου.

Η ομάδα του τριφυλλιού επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και στις καλές εμφανίσεις και πηγαίνει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με την ψυχολογία να επανέρχεται σε… φυσιολογικά επίπεδα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (68′ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (57′ Βιτάλ), Παλάσιος (84′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (84′ Kαρλίτος)

ΛΑΜΙΑ: Σάρανοβ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Νούνιες (78′ Νινούα), Μπανγκουρά (46′ Μανουσάκης), Ταϊρόν (19′ λ.τ. Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46′ Μανούσος), Καραμάνος

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News