Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας Ρόδου 3-0: Επανήλθαν στις νίκες με τριάρα παρά τις απουσίες οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός Β’ επικράτησε με 2-0 του Διαγόρα Ρόδου σε αγώνα για την 25η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Super League 2. Οι «πράσινοι» γεύτηκαν έτσι και πάλι τη χαρά της νίκης μετά από τέσσερις αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και δημιούργησε δύο γρήγορες ευκαιρίες με τους Μαρτίνη (3′) και Ματσαδέ (8′) χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Ο Διαγόρας απείλησε πρώτη φορά στο 11ο λεπτό με τον Σινγκ, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Χριστογεώργος. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την άμυνα των Ροδιτών.

Ο Μαρτίνης άνοιξε τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό

Στο 33′ το «τριφύλλι» απείλησε και πάλι με κεφαλιά του Αθανασακόπουλου έπειτα από σέντρα του Σερπέζη, που πέρασε ελάχιστα άουτ. Το γκολ τελικά ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν ο Μαρτίνης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Μπίντση για το 1-0 του Παναθηναϊκού Β’. Λίγο έλειψε η ομάδα της Ρόδου να απαντήσει άμεσα, αφού έχασε διπλή ευκαιρία τέσσερα μετά λεπτά με τον Χριστογεώργο να λέει ισάριθμα όχι προστατεύοντας έτσι το προβάδισμα των «πρασίνων» που παρέμεινε έτσι μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Διαγόρας ήταν ο πρώτος που έφτιαξε μία τελική, όμως το σουτ του Μπαστιάνου μπλόκαρε ο Χριστογεώργος, με το «τριφύλλι» να πατσίζει τις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα με την άστοχη κεφαλιά του Ματσαδέ. Η ώρα περνούσε και ο Διαγόρας, παρ’ ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα στους «πράσινους» για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός είχε ρίξει τον ρυθμό του και αναζητούσε απλώς την κατάλληλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι.

Οι Μαραθωνίτης και Αλμπάνης τελείωσαν τη δουλειά για τους «πράσινους»

Αυτή δόθηκε στον Μαραθωνίτη στο 74ο λεπτό κι εκείνος δεν λάθεψε νικώντας σε τετ α τετ τον Μπίντση και διπλασιάζοντας το προβάδισμα του «τριφυλλιού». Η ψυχολογία των Ροδιτών έπεσε αρκετά μετά και το 2-0 με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επανέλθουν στην διεκδίκηση του αγώνα σε κανένα σημείο. Ο Αλμπάνης απλώς έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 85ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν στη πρώτη τους νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια, παρά τις απουσίες βασικών παικτών που κλήθηκαν για να βοηθήσουν την κατάσταση με τις απουσίες στην πρώτη ομάδα. Η νίκη αυτή βοήθησε το «τριφύλλι» να ανέβει στην 10η θέση με 29 βαθμούς ενώ ο Διαγόρας παρέμεινε στην 13η θέση ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά σε ισοβαθμία με την 14η ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός Β’ (πρ. Χαβιέρ Βάθκεθ): Χριστογιώργος, Σερπέζης (71′ Καράμπας), Κούτσιας, Αθανασακόουλος, Αντωνίου, Τουρκοχωρίτης, Κρυπαράκος (64′ Αλμπάνης), Καρβούνης (87′ Δημητρίου), Μαρτίνης, Ματσαδές (64′ Μαραθωνίτης), Ηλιάδης (87′ Ρόμπι).

Διαγόρας Ρόδου (πρ. Γιάννης Προβίδας): Μπίντσης, Σινγκ (68′ Παραστατίδης), Ρουγκάλας, Γιώργου (79′ Καρατάσιος), Μπαστιάνος, Τάτσης, Τσιαντούλας (79′ Μιράντα), Τοπάλ, Μπούμπας (60′ Μπλάνκο), Ζούνης, Λαμπίρης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News