ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β': Προχωράει η υπόθεση απόκτησης της ινδονησιακής ιθαγένειας για τον Μαργκονό

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Β’ επισκέφθηκε την πρεσβεία την Ινδονησίας στην Ελλάδα, μία κίνηση που δείχνει πως η διαδικασία για την εξασφάλιση της ιθαγένειας της χώρας από την νοτιοανατολική Ασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στα μέσα του Γενάρη είχαμε αναφέρει πως η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ινδονησίας έχει ξεκινήσει μία διαδικασία να βρει παίκτες που έχουν άλλη υπηκοότητα, αλλά μπορούν όμως λόγω του πατέρα ή της μητέρας του να λάβουν την υπηκοότητα της ασιατικής χώρας σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσει το ρόστερ της εθνικής της ομάδας.

Ένα από τους παίκτες που έχουν βρει είναι και ο Σάιρους Μαργκονό του Παναθηναϊκού. Ο 20χρονος Αμερικανός τερματοφύλακας, που αποκτήθηκε από το «τριφύλλι» το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τους UK Wildcats και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, έχει γεννηθεί στην Νέα Υόρκη με πατέρα Ινδονήσιο και μητέρα Ιρανή κι έτσι πληροί τα κριτήρια για να πάρει την ιθαγένεια.

Ο Μαργκονό επισκέφθηκε τη Παρασκευή (28/01) με την οικογένειά του την πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα και συζήτησε με τον πρέσβη για διάφορα θέματα όπως αποκάλυψε η ίδια η πρεσβεία σε ανάρτηση που έκανε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by Indonesian Embassy in Athens (@indonesiainath)

Μπορεί η ατζέντα της συζήτησης να μην αποκαλύφθηκε, όμως σίγουρα ένας από τους λόγους της επίσκεψης, αν όχι ο βασικός, ήταν η απόκτηση της ινδονησιακής ιθαγένειας και η ένταξή του στην εθνική ομάδα.

Οι Τζόρντι Άματ και Σάντι Γουόλς που έκαναν την αρχή και το ενδιαφέρον του Μαργκονό του Παναθηναϊκού

Η ινδονησιακή έκδοση του Goal.com μάλιστα σημειώνει και πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της νησιωτικής χώρας.

Πρόσφατα, οι Τζόρντι Άματ (έχει αγωνιστεί σε Εσπανιόλ, Ράγιο Βαγιεκάνο, Σουόνσι και Ρεάλ Μπέτις) και Σάντι Γουόλς (έχει παίξει σε Γκενκ και Ζούλτε Βάρεγκεμ) ολοκλήρωσαν την απαραίτητη διαδικασία, πήραν την υπηκοότητα και αναμένεται να τεθούν στην διάθεση του προπονητή της εθνικής ομάδας της Ινδονησίας, Σιν Τάε-Γιονγκ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News