Παναθηναϊκός: Γκατσίνοβιτς και Μπλάνκο «φωτογραφίζουν» τι ομάδα θέλει να χτίσει ο Γιοβάνοβιτς

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Ντομίνγκο Μπλάνκο αντιπροσωπεύουν το ποδοσφαιρικό στυλ που θα δώσει στον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς.

Κατά κάποιο τρόπο, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Ντομίνγκο Μπλάνκο έχουν μία άλλη προέκταση, εκτός από τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση τους. Οι δύο χαφ έχουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αντιπροσωπεύουν το στυλ που θα δώσει στην ομάδα του.

Αρκετές φορές πέρυσι, ο Γιοβάνοβιτς παρουσίασε μία ενδεκάδα που είχε τεχνική και κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε την ανάλογη αθλητικότητα. Αυτό δεν οφειλόταν στην εμμονή του Σέρβου προπονητή, αλλά στα στοιχεία που παρείχε το ρόστερ του Τριφυλλιού.

O Γιοβάνοβιτς θέλει να φέρει στα μέτρα του τον «άξονα» του Παναθηναϊκού

Ο Γιοβάνοβιτς είχε σκοπό να αλλάξει τις προδιαγραφές του έμψυχου δυναμικού, αλλά χρειάζεται χρόνο, ψάξιμο και χρήμα. Η προσθήκη του Γκατσίνοβιτς τον Ιανουάριο, έστω και ως δανεικού, έδωσε το πρώτο στίγμα των προθέσεων του 60χρονου τεχνικού για τη μεσαία γραμμή.

Τώρα, που το ρόστερ άδειασε από παίκτες, αλλά και στο μπάτζετ απελευθερώθηκαν υψηλά συμβόλαια, όπως του Μαουρίσιο και του Βιγιαφάνιες, ο Γιοβάνοβιτς θα φέρει στα μέτρα του τον «άξονα» του Παναθηναϊκού.

Ακριβώς αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί η επιμονή για την παραμονή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και οι συζητήσεις για την απόκτηση του Ντομίνγκο Μπλάνκο. Ο Σέρβος διακρίνει στους δύο χαφ τα χαρακτηριστικά που θέλει: τρέξιμο, ένταση, πίεση, ενέργεια. Με τέτοιους μέσους, ο Παναθηναϊκός θα περάσει στην επόμενη… πίστα, με βάση τα «θέλω» του Σέρβου προπονητή.

Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός αλλάζει. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, εκπαιδεύτηκε με επιτυχία στη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς και πλέον θα την εξελίξει, αποσκοπώντας να την εφαρμόσει τόσο καλά, ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο στον απώτατο χρονικό ορίζοντα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News