Παναθηναϊκός: Γρήγορο γκολ για να τελειώσει την πρόκριση

Ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη και την προστασία του αποτελέσματος της Λεωφόρου. Φαβορί ο Μαουρίσιο για την ενδεκάδα.

Επιθετικά και όχι με συντηρητική λογική, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη στο «Αθανάσιος Διάκος». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει ένα γρήγορο προβάδισμα που θα «κλειδώσει» την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αφού μετά η Λαμία θα χρειάζεται τρία γκολ για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο σκοπός του Σέρβου προπονητή δεν είναι η υπεράσπιση του 1-0 του «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά η νίκη, Γιατί εκτιμά πως αν ο Παναθηναϊκός προσπαθήσει να προφυλάξει το πλεονέκτημα του, τότε θα ρισκάρει. Ενώ αν εκμεταλλευτεί την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του, τότε θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες για ένα λάθος.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί η διαφαινόμενη χρησιμοποίηση του Μαουρίσιο στην ενδεκάδα, αντί για τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Βραζιλιάνος μέσος σκοράρει πιο εύκολα από τον Αργεντινό, πατάει πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή και αποτελεί μεγαλύτερη απειλή. Επιπροσθέτως, η Λαμία είναι αργή και συνεπώς, δεν θα φανεί η έλλειψη ταχύτητας του Μαουρίσιο.

Μόνο μία αλλαγή στην ενδεκάδα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν με την ίδια συγκέντρωση και τον ίδιο δυναμισμό, που επέδειξαν στον πρώτο ημιτελικό και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ούτως ώστε οι γηπεδούχοι να αντιληφθούν άμεσα ότι δεν έχουν ελπίδες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δείχνει πρώτος πως αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της αναμέτρησης και αναμένεται να μην αλλάξει το σύστημα και τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Πρακτικά, μόνο ο Μαουρίσιο φαίνεται πως θα παίξει αντί του Βιγιαφάνιες.

Στο 4-3-3, οι άλλοι δύο της τριάδας της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Ρούμπεν και ο Γκατσίνοβιτς. Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Βέλεθ και Σένκεφελντ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ ο αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα αγωνιστεί ως «φουνταριστός».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News