Παναθηναϊκός: Η βατή αρχή και το «βουνό» στο φινάλε των Play Off

Οι «πράσινοι» πρέπει να πάρουν το μάξιμουμ των βαθμών στον πρώτο γύρο των Play Off, γιατί θα κλείσουν το μίνι πρωτάθλημα σε ΟΑΚΑ, «Καραϊσκάκης» και Τούμπα.

Ένα μίνι πρωτάθλημα με τη συμμετοχή όλου του Big-5 και του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα, έχει εξ’ ορισμού υψηλό βαθμό δυσκολίας. Συνεπώς, όπως και να διαμορφωνόταν το πρόγραμμα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πετύχει μεγάλες νίκες για να προσπεράσει τον Άρη και να εξασφαλίσει μίνιμουμ το τέταρτο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» μέσω της Superleague.

Στον αντίποδα, πάντα το τάιμινγκ μετράει. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει με ένα 2Χ2 στα Play Off και να διεκδικήσει την τρίτη θέση στη βαθμολογία. Η οποία δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας (οδηγεί στα προκριματικά του Conference League), αλλά θα πιστοποιήσει την πρόοδο του Τριφυλλιού στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Γιατί αν ο Παναθηναϊκός αρχίσει τα Play Off με νίκη επί της ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και φύγει νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, τότε η κατάσταση αντιστραφεί και ο κυνηγός θα πάρει το προβάδισμα.

Πάντως, πέραν πάσης αμφιβολίας, τα… τελευταία μέτρα της κούρσας θα είναι τα πιο δύσβατα για τον Παναθηναϊκό. Γιατί στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (7η), τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» (8η), θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (9η) και θα κλείσει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10η). Όχι ακατόρθωτο, αλλά σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να αξιοποιήσει την έδρα του στον πρώτο γύρο και να πάρει βαθμούς στο «Βικελίδης» και στους Ζωσιμάδες, θα μετατραπεί σε φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη. Φυσικά, όλα αυτά στη θεωρία. Η πράξη είναι κάτι άλλο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News