Παναθηναϊκός: Καλεί άμεσα τον Αϊτόρ για νέο συμβόλαιο

Ο Αϊτόρ είναι πολύ θετικός στο να μείνει για χρόνια στον Παναθηναϊκό. Νιώθει πολύτιμος, βλέπει πως έχει ξεκάθαρο ρόλο κι αυτό θα παίξει το ρόλο του όταν γίνει η κουβέντα του νέου συμβολαίου

Από τον περασμένο Μάρτιο, όταν έγινε ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης των ποδοσφαιριστών που έμειναν ελεύθεροι το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός είχε οριοθετήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο το πώς θα κινηθεί συνολικά τους επόμενους μήνες πάνω στο θέμα των ανανεώσεων. Και στις υποθέσεις των «πράσινων» που έμεναν χωρίς συμβόλαιο μετά την 30ή Ιουνίου και στους παίκτες «πρώτης γραμμής» (Βέλεθ, Αϊτόρ, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν) που έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας τους με το «τριφύλλι» (σύμβαση έως 30.6.2023).

Με απόλυτη ειλικρίνεια προς όλους, η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα έμπαινε σε καμία τελική συζήτηση (ήτοι με υπογραφές κλπ) μέχρι να ολοκληρωνόταν η σεζόν, προκειμένου να γίνει μία πλήρης και σωστή αξιολόγηση των δεδομένων, το τι πέτυχε το κλαμπ και πως αξιολογεί την προσπάθεια του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αυτό το επικοινώνησε προς όλους όσοι έμεναν ελεύθεροι την 1η Ιουλίου, διευκρινίζοντας πως με τη λήξη της χρονιάς θα υπήρχε προτεραιότητα στις επαφές τους προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το μεταξύ τους status (σε ποιους θα γινόταν πρόταση ανανέωσης και σε ποιους όχι), ενώ όλο αυτό το μετέφερε πολύ καθαρά και στο γκρουπ των παικτών που έχουν συμβόλαιο έως το 2023. Ενημερώνοντάς τους πως με το που θα έμπαινε σε μία σειρά το θέμα των συμβολαίων που λήγουν, θα τους καλούσε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να συζητήσουν και τις δικές τους επεκτάσεις (με βελτίωση αποδοχών, όπου κρινόταν απαραίτητο) και να «δέσουν» το μέλλον τους με την ομάδα με πολυετή συμβόλαια.

Η «διδακτική» ιστορία με τον Βέλεθ και οι… κίνδυνοι από την άνοδο του Παναθηναϊκού

Στην ιεράρχηση που είχε γίνει απ’ τους «πράσινους», από το γκρουπ των «2023» είχε δοθεί προτεραιότητα στον Φραν Βέλεθ, προκειμένου να αποκατασταθεί η «ανισορροπία» που υπήρχε στις αποδοχές του σε σχέση με τον Σένκεφελντ. Εκεί, ωστόσο, οι εξελίξεις… πρόλαβαν τον Παναθηναϊκό, αφού η προσέγγιση της Αλ Φατέχ ανέτρεψε τα πάντα κι έβγαλε εκτός πλάνου, όποια σκέψη υπήρχε για επέκταση συνεργασίας με τον Ισπανό στόπερ έως το 2024 ή το 2025 με αύξηση αποδοχών κατά 40% (από 300.000 ευρώ σε 420.000 ευρώ).

Η όλη ιστορία με τον Βέλεθ βεβαίως, ήταν άκρως «διδακτική» για το πώς θα πρέπει στον Παναθηναϊκό να… προλαβαίνουν κάποιες καταστάσεις. Διότι όσο «ανεβαίνει» η ομάδα κι αρχίζει βήμα με το βήμα να πλησιάζει στα «κανονικά» κυβικά της, τόσο θα αρχίζουν οι παίκτες της να τραβούν την προσοχή κλαμπ απ’ το εξωτερικό. Το λογικό «τίμημα» της (μικρής ή μεγάλης) επιτυχίας, απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ξαναμπαίνει για τα καλά στο «χάρτη» και την αγορά.

Ο Αϊτόρ έχει ειδοποιηθεί και μέσα στον Ιούλιο ανανεώνει

Υπό αυτό το σκεπτικό, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» σκοπεύουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τους υπόλοιπους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο έως το 2023, αρχής γενομένης απ’ τον Αϊτόρ. Ισως την πιο «ελκυστική» περίπτωση (μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο, που έχει ήδη «δεθεί» έως το 2024) που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, από πλευράς ηλικίας, εικόνας στην περσινή σεζόν, μεταπωλητικής αξίας και δυνατότητας να φέρει πραγματικά «καλά» λεφτά στο κλαμπ κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αλλά και με ειλημμένη εδώ και καιρό την απόφαση από τα «ανώτερα κλιμάκια» της ΠΑΕ, για να του προταθεί νέο συμβόλαιο έως το 2025, κάτι για το οποίο είναι ήδη ενήμερη η πλευρά του Ισπανού εξτρέμ, μέσω του ατζέντη του, απ’ τις ημέρες που ο τελευταίος βρισκόταν στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε του ειπώθηκε πρώτη φορά να περιμένει για λίγο διάστημα, μέχρι να κληθεί για το θέμα του MVP του «τριφυλλιού» στον εφετινό τελικό. Κι αυτή η κλήση αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούλιο…

Ο Αϊτόρ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με αποδοχές περίπου στις 400.000 ευρώ και υπάρχει διάθεση να του γίνει μία αντίστοιχα γενναία αύξηση που θα προσεγγίζει το 50%, προσφέροντάς του ένα απ’ τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα. Λογικό, υπό την έννοια πως πρόκειται για έναν απ’ τους πιο σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, με πολύ αυξημένο market value, ο οποίος έχει τραβήξει ήδη πάνω του την προσοχή ομάδων και σε έξι μήνες θα είναι σε θέση να συζητήσει και με άλλα κλαμπ.

Στον Παναθηναϊκό, εντούτοις, θέλουν -ειδικά αυτό το θέμα- να το «τελειώσουν» θετικά πολύ νωρίτερα. Κάνοντας την κατάλληλη προεργασία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου μετά την επιστροφή του παίκτη απ’ την Αυστρία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να έχει στρωθεί το… έδαφος για να κλειδώσει η παραμονή του στην ομάδα για την επόμενη τριετία…

Πρώτη «ζύμωση» και με Σένκεφελντ, τα δεδομένα για Κουρμπέλη

Εκτός από τον Αϊτόρ, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνει και μία κουβέντα και με τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ενώ στην ίδια λογική θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός και με τον αρχηγό του, Δημήτρη Κουρμπέλη. Με τον Ολλανδό στόπερ, υπήρξε προ εβδομάδων μία πρώτη «ζύμωση», κυρίως απ’ την πλευρά του ατζέντη του, ο οποίος ήθελε να μάθει τις σκέψεις των «πράσινων» για τον πελάτη του και σίγουρα όλο αυτό θα γίνει πολύ πιο επίσημο το προσεχές διάστημα. Από εκεί και πέρα, στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του μπαίνει κι ο Ρούμπεν (έχει αποδοχές 600.000 ευρώ στο δεύτερο έτος της συνεργασίας του), ωστόσο και η δική του περίπτωση θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News