Παναθηναϊκός: Ο εφτάλογος του Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το αθηναϊκό ντέρμπι και έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την επικράτηση επί της ΑΕΚ.

Το αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα κριθεί από διάφορες παραμέτρους και μία από αυτές αφορά την τακτική των δύο προπονητών. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει το πλεονέκτημα συγκριτικά με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, αφού είναι πιο έμπειρος, έχει δουλέψει την ομάδα του και δεν λειτουργεί ως υπηρεσιακός.

Φυσικά, σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι όλα είναι ρευστά. Και ο Σέρβος δεν επαναπαύεται στις περγαμηνές του, αλλά δουλεύει για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της ΑΕΚ. Ο Ιβάν έχει δώσει έναν εφτάλογο στους παίκτες του, για να τους βοηθήσει να πάρουν τη νίκη και το Sportday.gr το καταγράφει…

Όσα ζήτησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει ΑΕΚ

Έλεγχος του ρυθμού. Το πρώτο που ζητάει ο Γιοβάνοβιτς από τους παίκτες του και για αυτό χρησιμοποιεί τον Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή αντί του Γκατσίνοβιτς, είναι να ελέγξουν την κατοχή της μπάλας και να επιβάλλουν το δικό τους τέμπο. Να μην κυνηγάνε, αλλά να τους κυνηγούν.

Πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς. Η ΑΕΚ πονάει στα μετόπισθεν, ο Παναθηναϊκός την χτύπησε εκεί στα δύο πρόσφατα παιχνίδια τους και ο Γιοβάνοβιτς θέλει να το επαναλάβει. Ο Ιωαννίδης έχει εντολή να πρεσάρει και να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί.

Ρήγματα από τα άκρα. Είναι μία επιλογή που προκύπτει από τη φόρμα του Αϊτόρ και του Παλάσιος. Οι δύο εξτρέμ του Παναθηναϊκού είναι οι κορυφαίοι στη διάρκεια του 2022, οπότε και ο Γιοβάνοβιτς θα προσπαθήσει να τους αξιοποιήσει στο αθηναϊκό ντέρμπι, όπως έπραξε στο 3-0 της Λεωφόρου.

Αξιοποίηση των κενών χώρων. Η άμυνα της ΑΕΚ επί Οφρυδόπουλου δεν ανεβαίνει ψηλά και αυτό δημιουργεί άνοιγμα με τη μεσαία γραμμή. Ο Γιοβάνοβιτς σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτή την έκταση με τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος μπορεί να κινηθεί κάθετα με τη μπάλα και να δημιουργήσει.

Μεγάλη μεταβίβαση στην επίθεση. Στα τελευταία ματς, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει γκολ από τις μεγάλες μπαλιές του Ρούμπεν και του Βέλεθ, κυρίως προς τον Αϊτόρ και τον Παλάσιος. Αντίστοιχες κινήσεις θα κάνουν σήμερα οι δύο εξτρέμ, με σκοπό να βγουν στην πλάτη των αμυντικών της Ένωσης.

Περιορισμός του Άμραμπατ. Ο Μαροκινός επιθετικός αναμένεται να αρχίσει στην κορυφή της επίθεσης, απόντος του Αραούχο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ανσαριφάρντ. Επειδή ο Άμραμπατ δεν είναι κλασικός στράικερ και έχει άλλες κινήσεις, οι αμυντικοί του Τριφυλλιού έχουν προετοιμαστεί να τον αναχαιτίσουν.

Στο επίκεντρο οι στατικές φάσεις. O Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι ένα ντέρμπι μπορεί να κριθεί σε μία στημένη μπάλα, όπως η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη. Για αυτό ο Σέρβος δούλεψε σε αυτό το κομμάτι, ώστε η ομάδα του να ψάξει ένα γκολ, αλλά και ταυτόχρονα να μην δεχτεί η ίδια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News