Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς εκπληρώνει την υπόσχεση του στον κόσμο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έταξε… πράματα και θάματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού! Όμως, με τη δουλειά του κερδίζει την εμπιστοσύνη των οπαδών και φέρνει την ομάδα στο σημείο να διεκδικεί υψηλότερους στόχους.

«Είμαι, όμως, πεπεισμένος πως θα παρουσιάσουμε ένα έργο, που θα κάνει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να υποστηρίξουν την προσπάθεια, να την αγκαλιάσουν, να μας δώσουν βοήθεια. Ο κόσμος παίζει σπουδαίο ρόλο, για αυτούς αγωνιζόμαστε και αυτοί θα μας δώσουν την πνοή για περισσότερα πράγματα».

Αυτά ήταν τα λόγια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις 16 Ιουνίου του 2021, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος προπονητής είχε αποφύγει να θέσει αγωνιστικούς στόχους, όπως την επιστροφή στην Ευρώπη ή την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αντίθετα, ο Γιοβάνοβιτς είχε εστιάσει στον κόσμο και είχε εκφράσει την πρόθεση του να ικανοποιήσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Εμμέσως, με αυτή την προϋπόθεση έβαλε και τον πήχη ψηλά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Γιατί πως αλλιώς θα ένιωθαν ικανοποίηση οι φίλοι του Τριφυλλιού και θα γέμιζαν το «Απόστολος Νικολαΐδης», εάν η ομάδα δεν παρουσίαζε όμορφο θέαμα και δεν διεκδικούσε τίτλους;

Ο Παναθηναϊκός επανακάμπτει

Εκ του αποτελέσματος, ο Γιοβάνοβιτς πετυχαίνει τον πρώτο και τον βασικότερο στόχο που είχε θέσει: κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν εύκολο, επειδή ο 60χρονος τεχνικός αποτελεί επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου. Και όποιος επιλέγεται από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αυτομάτως αντιμετωπίζεται με δυσπιστία στο Τριφύλλι.

Ωστόσο, ο Ιβάν με τη δουλειά του, την προσωπικότητα και το σεβασμό που διαχειρίζεται τον Παναθηναϊκό, πείθει τον κόσμο να στηρίξει το εγχείρημα. Οι «πράσινοι» έχουν ένα στυλ παιχνιδιού που αρμόζει στον Σύλλογο και στο μέγεθος του, ξεπερνούν τις «παιδικές ασθένειες» των προηγουμένων ετών και δείχνουν έτοιμοι να επανακάμψουν. Όχι αύριο… το πρωί, αφού δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές στο άθλημα για να λυθούν όλα τα προβλήματα, από την επόμενη σεζόν.

Άμεσα η απόφαση του Γιοβάνοβιτς

Ο δημόσιος διάλογος περιστρέφεται γύρω από την ανανέωση του συμβολαίου του Γιοβάνοβιτς, που λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος ο Ιβάν είχε εξηγήσει ότι η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό έχει μονοετή διάρκεια με δική του επιλογή, αφού ήθελε να διαπιστώσει εάν ταιριάζει με το περιβάλλον και ταυτόχρονα, να κρίνει ο εργοδότης του και η διοίκηση τη δουλειά του.

Από τη μία πλευρά, η απόφαση έχει ληφθεί και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θέλουν να συνεχίσουν με τον Γιοβάνοβιτς. Εναπόκειται στον Σέρβο να εξωτερικεύσει τη δική του βούληση, διότι σε μεγάλο βαθμό εσωτερικά έχει καταλήξει για την επιθυμία του. Όμως, αυτό δεν πρόκειται να γνωστοποιηθεί πριν από τη λήξη της σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιβάν δεν θα το αφήσει να εξελιχτεί σε σήριαλ και θα μιλήσει άμεσα με τον Αλαφούζο για το μέλλον του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News