ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0: Και ο Μακέντα είναι εδώ!

Ο Φρεντερίκο Μακέντα σκόραρε δις και “ξεκλείδωσε” την άμυνα του Παναιτωλικού “υπογράφοντας” το 2-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και τη δεύτερη σερί νίκη του.

 Τι διαφορετικό είδαμε στο πρώτο ημίχρονο από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Δευτέρας με τη Λαμία; Μόνο το γκολ έλειπε. Τη Δευτέρα το έβαλε η Λαμία, την Κυριακή δεν το έβαλε ο Παναιτωλικός. Κατά τα λοιπά ίδια εικόνα από πλευράς Παναθηναϊκού, που δεν μπορούσε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους και να φτιάξει μία φάση της προκοπής.

Τελικές είχε, ουσία δεν είχε

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές προσπάθειες στην αντίπαλη περιοχή, αλλά οι έξι τελικές που είχε δεν ήταν ικανές να του φέρουν το γκολ για να πάρει το προβάδισμα. Μόνο η φάση του Μακέντα (η αναμενόμενη αντικατάσταση του τραυματία Καρλίτος στο χώρο της επίθεσης) με την κεφαλιά που ανάγκασε σε εκτίναξη τον Μελισσά ήταν αυτή που θα μπορούσε να κάνει το 1-0.

Οι “πράσινοι” δεν ήταν κακοί, αλλά δεν ήταν τόσο καλοί όσο χρειαζόταν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Παναιτωλικό. Ο Γιάννης Αναστασίου “έδεσε κόμπο” τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του μπλόκαρε τον άξονα, του έκλεισε τα άκρα και γενικά δυσκόλεψε αφάνταστα τους γηπεδούχους στη δημιουργία ώστε να έρθουν οι φάσεις.

Το γκολ τον “ξεκλείδωσε”

Το 0-0 του πρώτου μέρους έγινε γρήγορα 1-0 στο δεύτερο, έστω από την άσπρη βούλα. Ο Χουχούμης ανέτρεψε καθαρά τον Αϊτόρ, αλλά ο διαιτητής Γκάμαρης χρειάστηκε να το δει στο VAR και για αρκετά λεπτά(!) για να αποφασίσει να δείξει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μακέντα στο 53′, ο οποίος ευστόχησε για το 1-0 σκοράροντας για 6η φορά σε 7 παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Επίσης, αυτό ήταν το 35ο γκολ του Μακέντα στη Super League με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του τριφυλλιού και ουσιαστικά έδιωξε το άγχος για το πως θα έρθει το γκολ. Αφού λύθηκε το θέμα του σκοραρίσματος αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός ήταν η σωστή διαχείριση του αποτελέσματος, αλλά και ένα δεύτερο γκολ για να “κλειδωθεί” το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.

Μακέντα, ο “εκτελεστής”

Αυτό δεν άργησε να έρθει. Ήρθε στο 66′ όταν μετά από τραγικό λάθος του Χουχούμη ο Μαουρίσιο έκλεψε τη μπάλα, “σέρβιρε” προς τον Μακέντα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και το 36ο τέρμα του.

Το παιχνίδι είχε πλέον απλοποιηθεί για τον Παναθηναϊκό που δεν δεχόταν απειλή από τον Παναιτωλικό (κατέβηκε στη Λεωφόρο μόνο για να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και όχι να δημιουργήσει) και με τον χρόνο να κυλάει αγκάλισε τους τρεις βαθμούς που τον διατηρούν σε τροχιά πλέι οφ. Στα αξιοσημείωτα η δεύτερη σερί νίκη, αλλά και το σκοράρισμα του Μακέντα που “ξεκλείδωσε” τους γηπεδούχους.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75′ Μπουζούκης), Αϊτόρ (75′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (68′ Παλάσιος), Μακέντα (82′ Χατζηθεοδωρίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης (78′ Μπελεβώνης), Αντούνες, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (61′ Μεντόσα), Ντουάρτε (78′ Λούι), Μπαρμπόσα, Καρέλης (58′ Βέργος)

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News