Παναθηναϊκός: Το ποδόσφαιρο έδειξε τον δρόμο στον Αλαφούζο

O κόσμος του Παναθηναϊκού δεν ασχολήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο στο παιχνίδι με τον Άρη. Και ο λόγος είναι ένας και απλός

Στα παραλειπόμενα της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Άρη, ήταν η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στα επίσημα του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που παρακολούθησε ο εφοπλιστής, μετά τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Αλαφούζος εμφανίστηκε με πράσινη περιβολή και με ένα καπέλο από τη περσινή επετειακή συλλογή για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ήταν ευδιάθετος, εκδηλωτικός στις προσπάθειες των παικτών του Γιοβάνοβιτς και συνομίλησε με αρκετούς στη θύρα 3.

Το αξιοσημείωτο είναι πως κανένας από τους θεατές δεν ασχολήθηκε μαζί του με αρνητικό τρόπο. Ούτε καν το εθιμοτυπικό σύνθημα που λέγεται για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, δεν ακούστηκε την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αντίθετα, άπαντες αγνόησαν τον Αλαφούζο.

Ο δρόμος του Αλαφούζου

Είναι προφανές ότι ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να βγει από την αφάνεια. Μέχρι πρότινος, ο εφοπλιστής δεν πήγαινε στο γήπεδο επειδή δεν ήθελε οι αντιδράσεις του κόσμου να επηρεάσουν την ομάδα. Τώρα αυτό έχει αλλάξει και η εικόνα του Αλαφούζου στη σουίτα του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι συχνή.

Παράλληλα, το ποδόσφαιρο έδειξε στον Αλαφούζο πως πρέπει να συμπεριφερθεί για να διορθώσει σε ένα βαθμό, τη σχέση του με τον κόσμο του Τριφυλλιού: να δημιουργήσει μία ομάδα που θα ανταποκρίνεται στο μέγεθος του Συλλόγου και θα διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και δεν υπάρχει κανένας άλλος.

Εξυπακούεται ότι τα πεπραγμένα του Αλαφούζου δεν παραγράφονται. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θα ξεχάσουν όσα συνέβησαν, όμως ταυτόχρονα, η επιθυμία τους είναι ξαναζήσουν μεγάλες στιγμές. Εάν ο Αλαφούζος μπορεί να το διασφαλίσει αυτό, τότε και εκείνος θα έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στη Λεωφόρο και να μην μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα.

Η ανορθογραφία που διορθώθηκε

Ήταν μία ποδοσφαιρική ανορθογραφία ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, αυτός που πληρώνει και συντηρεί τη λειτουργία της, να μην μπορεί να τη δει δια ζώσης. Και έπρεπε να λυθεί, για λόγους που σχετίζονται με την ευρυθμία του club. Είναι πάντα ένα έξτρα κίνητρο για όλους στον οργανισμό για να αποδώσουν, όταν ξέρουν πως ο εργοδότης είναι στην εξέδρα και τους ελέγχει.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επανέρθει στην κανονικότητα του και πρέπει να επιλύει ένα-ένα τα προβλήματα. Αυτό με την απουσία του ιδιοκτήτη λύνεται, τουλάχιστον για την ώρα. Ο Αλαφούζος πρέπει να στηρίξει τον Γιοβάνοβιτς, να ενισχύσει το ρόστερ με μεταγραφές επιπέδου Παλάσιος, ενώ έχει δρομολογήσει και την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό. Συνεπώς, συντρέχουν οι προϋποθέσεις για κάτι πιο ελπιδοφόρο στο άμεσο μέλλον, που θα γίνει ακόμα καλύτερο αν συνδυαστεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News