Κιλιάν Εμπαπέ: Σε κόντρα με την γαλλική ομοσπονδία για τους χορηγούς της

Η απουσία του Κιλιάν Εμπαπέ από τις υποχρεώσεις που είχε το πρωί της Τρίτης (22/03) με τους χορηγούς της εθνικής ομάδας της Γαλλίας προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους ιθύνοντες της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σύμφωνα με το «RMC».

Εδώ και μήνες η οικογένεια του Εμπαπέ και η δικηγόρος του, Ντελφίν Φερχέιντεν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία και τον γενικό διευθυντή της, Φλορένς Χαρντουάν σχετικά με τα δικαιώματα της εικόνας του Γάλλου σούπερ σταρ. Η τελευταία συνάντηση έγινε περίπου ένα μήνα και θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις τις ερχόμενες μέρες.

Ο Εμπαπέ θέλει να αλλάξει τη συμφωνία που έχουν οι παίκτες με την γαλλική ομοσπονδία γι’ αυτά τα θέματα. Σύμφωνα με κείνη οι παίκτες της εθνικής Γαλλίας δεν λαμβάνουν μπόνους, όταν δεν αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις, και τα χρήματα που παίρνουν από τα δικαιώματα της εικόνας τους μοιράζονται ισότιμα μεταξύ των 23 παικτών σε κάθε μάζωξη που κάνουν για τέτοιους σκοπούς. Τα χρήματα κυμαίνονται σε 20-25.000 ευρώ από κάθε event με χορηγούς.

Η επιθυμία του Εμπαπέ και το τηλέφωνο του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας

Ο Γάλλος σούπερ σταρ θέλει να έχει μεγαλύτερο λόγο στο πως χρησιμοποιούνται τα δικαιώματα της εικόνας του όταν βρίσκονται στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Δεν θέλει να βλέπει το όνομά του δίπλα από χορηγούς με τους οποίους δεν έχει και προσωπική συνεργασία. Βέβαια την Δευτέρα (21/03) ο Εμπαπέ έφτασε στην προπόνηση χρησιμοποιώντας ένα όχημα Volkswagen (χορηγός) και προπονείται κανονικά με τα ρούχα του χορηγού της εθνικής Γαλλίας.

Μετά την άρνησή του την Τρίτη (22/03) να συμμετέχει στις δραστηριότητες για τους χορηγούς της ομάδας, ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρατ μίλησε στον τηλέφωνο με τον Γάλλο προσπαθώντας να τον μεταπείσει, κρίνοντας πως η απόφασή του να μην δώσει το παρόν στις δραστηριότητες αυτές ο διασημότερος παίκτης της ομάδας, μπορεί να δυσαρεστήσει τους χορηγούς και να προκαλέσει προβλήματα. Δεν μπόρεσε όμως να του αλλάξει γνώμη κι αυτό φαίνεται πως ο μόνος τρόπος λυθεί είναι μέσω των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται.

Πάντως, η διάθεση του Κιλιάν Εμπαπέ στις προπονήσεις δεν έχει επηρεαστεί καθόλου απ’ όλα αυτά, αφού είναι ιδιαίτερα χαμογελαστός και δουλεύει απόλυτα επαγγελματικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News