Ligue 1: Τίτλος με αποδοκιμασίες για την Παρί - Πώς αντέδρασαν Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Βεράτι

To 2011 οι Καταριανοί αγόρασαν μια ομάδα με μόλις 41 χρόνια ζωής και δύο τίτλους πρωταθλητή στο παλμαρέ της. Στις 23 Απριλίου 2022 η Παρί Σεν Ζερμέν κλείδωσε και μαθηματικά τη 10η κούπα πρωταθλητή Γαλλίας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Σεντ Ετιέν. 

Κι όμως ο κόσμος αποδοκιμάζει και οι οπαδοί μαζεύουν τα πανό και βγαίνουν έξω από το γήπεδο για να πανηγυρίσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

H ίδια η διοίκηση ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά, φέρνοντας στο Παρκ ντε Πρενς παίκτες από το ψηλότερο ράφι, ώστε από τις 9 Μάρτη, όταν η Παρί πέρασε από… κάτω στην προσπάθειά της να κατακτήσει το Champions League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τους φίλους της ομάδας κάθε μέρα θυμίζει… Μεγάλη Παρασκευή.

Για τις πολύ έντονες αποδοκιμασίες και το γύρισμα της πλάτης δεν φταίει, λοιπόν, το 1-1 με τη Λανς, άλλωστε τι σημασία έχει μια εντός έδρας ισοπαλία, όταν συνδυάζει με τίτλο;

Η αντίδραση των παικτών στις αποδοκιμασίες

Οι παίκτες, που έχουν ακούσει ουκ ολίγα από την εξέδρα φέτος αντέδρασαν.

«Θα μείνω εδώ για τρία ακόμα χρόνια. Έχω συμβόλαιο με την Παρί, γι’ αυτό σταματήστε να αποδοκιμάζετε», είπε ο Νεϊμάρ.

«Τι να πω για τους οπαδούς που δεν πανηγύρισαν; Δεν τους καταλαβαίνω. Ποδόσφαιρο παίζουμε. Άλλοτε κερδίζουμε και άλλοτε χάνουμε. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, θα έχουμε και τις αποτυχίες μας. Ο τίτλος είναι σημαντικός», συμπλήρωσε ο Μάρκο Βεράτι.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ που έχει κάνει άνω-κάτω την ομάδα με τα ήξεις-αφήξεις, προσπάθησε να αγνοήσει την αντίδραση των οπαδών.

«Πανηγυρίσαμε μεταξύ μας. Δεν ανησυχήσαμε καμιά στιγμή στη σεζόν γιατί καταφέραμε να χτίσουμε απόσταση ασφαλείας από νωρίς. Οπότε κανείς δεν θα μου χαλάσει τη στιγμή. Κάνουμε πολλές θυσίες για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Προσωπικά δεν με επηρεάζει ο κόσμος, είμαι χαρούμενος που πήραμε το πρωτάθλημα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News