Μονακό - Παρί Σεν Ζερμέν 3-0: Ο Γεντέρ «καθάρισε» τους Παριζιάνους

Η Μονακό πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Λουί Ντε», με 3-0 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ligue 1, χάρη στα γκολ των Γεντέρ (25′, 84′) και Φόλαντ (68′). Η κρίση στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συνεχίζεται, με την απουσία των Μέσι και Ντι Μαρία να είναι εμφανής. 

Η Παρί προερχόταν από τη νίκη με 3-0 επί της Μπορντό και τις έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της, ενώ η Μονακό αναζητούσε τη νίκη μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα, ανάμεσά τους και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την Μπράγκα την Πέμπτη. 

Oι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά προσπάθησαν να… πάρουν τον αέρα στην Παρί. Στο 6ο λεπτό ο Φοφανά έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ αλλά ο Ντοναρούμα κράτησε ανέπαφη την εστία του και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πριγκιπάτου να αιφνιδιάσει την Παρί. Το ασφυκτικό πρέσινγκ συνεχίστηκε και στο 10ο λεπτό ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Μαρκίνιος και Παρέδες και βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των Παριζιάνων, αλλά και πάλι έμεινε το μηδέν. Η Μονακό πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με την Παρί να μετράει μόνο μία κούρσα του Εμπαπέ από αριστερά, που δεν βρήκε όμως κάποιο συμπαίκτη του. Η απουσία του Λιονέλ Μέσι στη δημιουργία φάσεων ήταν εμφανής, όπως και του Άνχελ Ντι Μαρία. Στο 21′ ο Λούκας υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε μία ακόμα επέμβαση, στο σουτ που επιχείρησε. Ακολούθησαν λάθη επί λαθών και από τις δύο ομάδες, με την Μονακό να έχει ανούσια κατοχή και κυριαρχία. Στο 24′ ο Νεϊμάρ έκανε ένα χλιαρό σουτ, που δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Νιούμελ, στην πρώτη… υποψία φάσης των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι. 

Ωραία συνεργασία και γκολ ο Γεντέρ 

Στο 25′ ο Μπεν Γεντέρ με εντυπωσιακό τακουνάκι υπό την πίεση του Κιμπεμπέ έπειτα από σέντρα του Φοφανά, άνοιξε το σκορ επισφραγίζοντας την ανωτερότητα της Μονακό.

Η Παρί στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις αλλά οι παίκτες της είχαν κακά τελειώματα και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

 

Τι έχασε ο Εμπαπέ! 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Παρί μπήκε καλύτερα, με την Μονακό να παίζει κυρίως στην κόντρα. Στο 51΄ο Κιλιάν Εμπαπέ έχασε απίστευτη ευκαιρία να βρει δίχτυα μετά από ωραία μακρινή μπαλιά του Νεϊμάρ. Ο Γάλλος άσος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Νιούμπελ, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχίσει, με τον Μπαντιασίλ να διώχνει τελευταία στιγμή, διορθώνοντας το λάθος του. Από εκεί και πέρα, οι συμπαίκτες του έψαχναν τον Εμπαπέ αλλά οι αμυντικοί της Μονακό τον είχαν καλά κλεισμένο.

Στο 64′ η κεφαλιά του Κιμπεπέ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Μονακό. 

Γκολ ο Φόλαντ και 2-0 

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 68ο λεπτό, ο Φόλαντ, απο μία φάση που ξκίνησε πάλι από τον Φοφανά και μετά από ασίστ του Αγκιλάρ, ο Φόλαντ τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο έκανε το 2-0.

Ο Ποτσετίνο ανακάτεψε αμέσως την τράπουλα στην προσπάθειά του να αναντρέψει την κατάσταση, περνόντας στο γήπεδο τους Ικάρντι, Γκέιγ, Ντράξλερ και Ντιαλό. 

Στο 79′ ο Ικάρντι βγήκε τετ α τετ με τον Νιούμπελ αλλά αστόχισε.

To 3-0 με πέναλτι 

Στο 81′, μετά από λάθος του Βεράτι, ο Φόλαντ βγήκε στην επίθεση, με τον Κιμπεμπέ να τον ανατρέπει και ο διαιτητής να υποδεκνύει πέναλτι για τη Μονακό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεν Γεντέρ και ενώ ο Ντοναρούμα έπεσε σωστά δεν κατάφερε να σταματήσει τη μπάλα. Έτσι γράφτηκε το 3-0, στο 84′. 

 

Oι ενδεκάδες:

Μονακό (Κλεμέν): Νιούμπελ, Αγκιλάρ, Ντισασί, Μπαντιασίλ, Ενρίκε, Τσουαμενί, Μάρτινς (64′ Φόλεντ) , Φοφανά, Λούκας, Γκολόβιν (70′ Γιάκομπς) Μπεν Γεντέρ (85′ Μποαντού)

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες , Περέιρα, Παρέδες (72′ Ικάρντι), Βεράτι, Βαϊνάλντουμ, Εμπαπέ, Νεϊμάρ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News