Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Μάγος Εμπαπέ... γκρέμισε το τείχος Κουρτουά

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0:Η Παρί Σεν Ζερμέν πάτησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρκ Ντε Πρενς, όμως βρήκε απέναντί της τον κέρβερο Τιμπό Κουρτουά που κράτησε ζωντανή την «βασίλισσα», αλλά ο Εμπαπέ με γκολ στο 90+4′ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πάτησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρκ Ντε Πρενς, όμως βρήκε απέναντί της τον κέρβερο Τιμπό Κουρτουά που κράτησε ζωντανή την «βασίλισσα», αλλά ο Εμπαπέ με γκολ στο 90+4′ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε 20 τελικές έναντι μόλις δύο της Ρεάλ, έχασε πέναλτι με τον Μέσι, είδε τον Εμπαπέ να σπαταλά τεράστιες ευκαιρίες και τον τερματοφύλακα της Ρεάλ να της αρνείται σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ, η ποιότητα του Γάλλου όμως έκανε τη διαφορά στο τέλος και έδωσε το προβάδισμα στην Παρί ενόψει της ρεβάνς στο Μπερναμπέου.

Ανώτερη η Παρί – Αγνώριστη η Ρεάλ

Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε από την αρχή διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της και να τρέξει την Ρεάλ στο τρανζίσιον. Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι μόλις στο 5ό λεπτό, με τον Εμπαπέ να ταλαιπωρεί τον Καρβαχάλ και να κάνει το γύρισμα στην περιοχή, με τον Ντι Μαρία να πλασάρει ψηλά ολομόναχος στην περιοχή.

Η «βασίλισσα» δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, με την τριάδα στην μεσαία γραμμή των Γάλλων να καλύπτει υποδειγματικά τους χώρους και να πνίγει την αντίστοιχη της Ρεάλ, με τους Μόντριτς και Κασεμίρο να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Η ομάδα του Ποτσετίνο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με αιχμή του δόρατος τον Εμπαπέ χτυπούσε την άμυνα των «μερένγκες». Ο Ντάνι Καρβαχάλ ήταν ο αδύναμος κρίκος για την Ρεάλ στα μετόπισθεν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Παρί, ρίχνοντας τον Εμπαπέ κατά πάνω του.

Από εκεί προήλθε και η καλύτερη στιγμή στο 17′, όταν από την πάσα του Μέσι στην πλάτη της άμυνας, ο Εμπαπέ ξέφυγε από τον Ισπανό μπακ, με το πλασέ του όμως να σταματά στον Τιμπό Κουρτουά.

Η μοναδική φορά που απείλησε κατά κάποιο τρόπο η Ρεάλ, ήταν με τον Κασεμίρο στο τέλος του ημιχρόνου, με την κεφαλιά του Βραζιλιάνου να μπλοκάρει εύκολα ο Ντοναρούμα.

Ίδιο σκηνικό με… μοιραίο τον Μέσι και ήρωα τον Κουρτουά

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνέχισε και στο δεύτερο μέρος με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 50′ ο Κουρτουά έκανε τεράστια επέμβαση στο ξαφνικό σουτ του Εμπαπέ.

Λίγο αργότερα ο Μέσι ήταν αυτός που απείλησε με τον Βέλγο να έχει καλή τοποθέτηση. Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και είχαν καταφέρει να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με την Παρί να έχει 13 τελικές και τη Ρεάλ μόλις 2.

Στο 60′ η ομάδα του Ποτσετίνο κέρδισε το πέναλτι, με τον Καρβαχάλ να μην προλαβαίνει και να ανατρέπει τον Εμπαπέ στην περιοχή, με τον Ορσάτο να δείχνει απευθείας το σημείο του πέναλτι.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Κουρτουά όμως να μαντεύει ξανά σωστά και να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Ο Εμπαπέ υπέταξε τον Κουρτουά

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με σκοπό να χτυπήσουν το ματς στα τελευταία λεπτά, με τον Ποτσετίνο να ρίχνει στην αρένα τον Νεϊμάρ. Από την άλλη ο Αντσελότι προσπάθησε να κλειδώσει το 0-0, όμως τελικά ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε άλλα σχέδια.

Ο Γάλλος με πανέμορφο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Κουρτουά μετά από μαγική ενέργεια που εξέθεσε τρεις ποδοσφαιριστές της Ρεάλ και λύτρωσε την ομάδα του, με την Παρί να παίρνει το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Eνδεκάδες:

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μέντες, Ντανίλο(87′ Γκέιγ), Βεράτι, Παρέδες, Ντι Μαρία(72′ Νεϊμάρ), Μέσι, Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ(72′ Λούκας), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς(82′ Βαλβέρδε), Κρόος, Ασένσιο(72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά(87′ Μπέιλ), Βινίσιους(82′ Αζάρ)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News