Παρί Σεν Ζερμέν: Κατακραυγή - «Χειρότερο και από την 6άρα της Μπαρτσελόνα»

Το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο 39′ και η επιβλητική εμφάνιση της Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έκαναν τους Γάλλους να πιστέψουν ότι αυτή τη φορά, η γαλλική ομάδα θα έκανε το κάτι παραπάνω στο Champions League. Ωστόσο, το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη και το γκολ της ισοφάρισης του Καρίμ Μπενζεμά μετά το λάθος του Τζιανλουΐτζι Ντοναρούμα, είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση και τον οδυνηρό αποκλεισμό της Παρί από τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με το τελικό 3-1.

Τα γαλλικά Μέσα άσκησαν σκληρή κριτική στην ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ενώ και ο παλαίμαχος Γάλλος άσος, Εμανουέλ Πετί εξέφρασε την απογοήτευση και τον εκνευρισμό του μετά το τελικό 3-1 και τον αποκλεισμό. 

«Παράλογο» αναφέρει η Equipe πάνω σε μία φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι, που στο «Μπερναμπέου» συνήθιζε να κάνει… πάρτι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. «Είναι μια τρομερή απογοήτευση για τον σύλλογο, που είχε πλεονέκτημα μετά τον πρώτο αγώνα (1-0) ακόμα και στο ημίχρονο (0-1), ήταν κυρίαρχος του αγώνα , αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο, θυμίζοντας, σε μικρότερο βαθμό, μια άλλη ισπανική καταστροφή, αυτή που γνώρισε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πριν από πέντε χρόνια στην ίδια φάση της διοργάνωσης (4 0, 1-6). Το χατ-τρικ του Καρίμ Μπενζεμά, δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα», συμπληρώνει η γαλλική εφημερίδα.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν βυθίστηκε στο Μπερναμπέου. Αυτή είναι η ιστορία ενός αγώνα στον οποίο κυριάρχησε για μια ώρα, δίνοντας στη Ρεάλ ένα μάθημα κατοχής, πριν καταρρρέύσει από μόνη της, σαν τραπουλόχαρτο, και μόνο από δικά της λάθη, όπως η μνημειώδης γκάφα του Ντοναρούμα που ανέστησε τους παίκτες της Ρεάλ. Αυτός ο αποκλεισμός δεν έπρεπε να γίνει ποτέ. Η μικρή νοοτροπία ήταν η διαφορά», γράφει Parisien, η οποία στην ανάλυσή της κάνει λόγο για αποχώρηση του Ποτσετίνο και αδυναμία του Λεονάρντο. 

Την ίδια ώρα, ο άλλοτε προωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με τους «τρικολόρ», Εμανουέλ Πετί σχολίασε στο RMC: «Το είδαμε μετά την ισοφάριση της Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα κατέρρευσαν πολύ γρήγορα. Δεν υπήρχαν πλέον τα ίδια σημεία αναφοράς ή η ίδια αρμονία στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες ήταν απελπισμένοι μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Και μιλάμε για παίκτες που έχουν βιογραφικό, που έχουν προσωπικότητα… Είμαι πολύ θυμωμένος γιατί για μένα αυτό που μόλις συνέβη είναι έλλειψη επαγγελματισμού. Είναι ακόμα πιο σοβαρό από αυτό που συνέβη κόντρα στην Μπάρτσα». 

Τότε, οι Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ είχαν πετύχει τρία γκολ, με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News