Καρίμ Μπενζεμά: Η νύχτα που ξεπέρασε το θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης

Καρίμ Μπενζεμά: Με το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 309 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπερνώντας τον θρυλικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Με το χατ-τρικ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Γάλλος επιθετικός έφτασε τα 309 γκολ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις και ξεπέρασε κατά ένα τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο σε μία μαγική βραδιά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε στη λίστα της άλλη μία ιστορική ανατροπή στο Champions League και ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, εκείνος που έγραψε ένα ακόμη «έπος» στο «χρυσό» βιβλίο της καριέρας του με τη λευκή φανέλα.

Ξεπέρασε τον Ραούλ στο Champions League

Ο Καρίμ Μπενζεμά μετράει πλέον 67 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ένα περισσότερο από τον Ραούλ Γκονθάλεθ Μπλάνκο. Στο φετινό Champions League έχει στείλει 8 φορές την μπάλα στα δίχτυα έχοντας ήδη σπάσει το προσωπικό ρεκόρ του μέσα σε μία σεζόν, δηλαδή τα 7 γκολ που είχε πετύχει την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χρειαζόταν τον ηγέτη της στο σκοράρισμα. Ο Καρίμ Μπενζεμά στάθηκε ξανά στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας πως όταν εκείνος είναι καλά, τότε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Ο γηραιότερος με χατ-τρικ στη διοργάνωση

Σε ηλικία 34 ετών και 80 ημερών ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ-τρικ στο Champions League ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος τα είχε καταφέρει απέναντι στη Σεβίλλη τον Δεκέμβριο του 2020, έχοντας μάλιστα σκοράρει 4 φορές σε ηλικία 34 ετών και 66 ημερών.

Μπορούμε να μιλάμε για ώρες σχετικά με τους αριθμούς του Καρίμ Μπενζεμά και δικαιολογημένα. Μαζί με τους αριθμούς υπάρχει και το συναίσθημα μίας νύχτας, την οποία άξιζε ο Καρίμ Μπενζεμά. Από το 2009 είναι ούτως ή άλλως στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει δώσει τα πάντα και τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα είχε ακούσει τα πάντα από μεγάλη μερίδα των οπαδών των «μερένγκες». Όλα αυτά ανήκουν εδώ και καιρό στο παρελθόν και όσοι βρέθηκαν χτες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα έχουν να διηγούνται ότι έζησαν άλλη μία επική ανατροπή, όπως εκείνες κόντρα στην Άντερλεχτ και την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ή πιο πρόσφατα, την προηγούμενη δεκαετία, με αντίπαλο τη Βόλφσμπουργκ.

Κάθε χρόνο και καλύτερα

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει ήδη 30 γκολ σε όλες τις επίσημες φετινές διοργανώσεις, μόλις ένα λιγότερο από την περασμένη αγωνιστική περίοδο και δύο λιγότερα από την καλύτερη της καριέρας του, όταν είχε πετύχει 32 γκολ τη σεζόν 2011-2012.

Ο Καρίμ Μπενζεμά επιβεβαιώνει τη φράση «κάθε χρόνο και καλύτερα». Ίσως στις 20 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν μετά την πάσα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πετύχαινε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (στο ματς με τη Χερέθ) να μην είχε φανταστεί που ήταν ικανός να φτάσει. Όμως πλέον το «κοντέρ» γράφει 309 γκολ και το συναρπαστικό μέτρημα συνεχίζεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεάλ και Μπενζεμά από άλλο πλανήτη

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 3-1: Τα highlights της «ραψωδίας» των Μπενζεμά και Μόντριτς στη Μαδρίτη

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 3-1: Έγκλημα… Ντοναρούμα και τιμωρία με επικό χατ – τρικ του Μπενζεμά

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News