Ρεάλ Μαδρίτης: Τριάδα «φωτιά» και αντεπίθεση με εφαλτήριο τη La Liga

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι «μερένγκες» ξεκινούν αντεπίθεση σε La Liga και Champions League στηριζόμενοι στα 50 γκολ των Μπενζεμά, Βινίσιους και Ασένσιο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά , ο Βινίσιους Ζούνιορ και ο Μάρκο Ασένσιο μετρούν συνολικά 50 γκολ σε όλα τα επίσημα φετινά ματς και ο Κάρλο Αντσελότι στηρίζει πάνω τους τις ελπίδες του για τη δύσκολη συνέχεια.

Μπορεί γενικώς να υπάρχει προβληματισμός για κάποιες από τις τελευταίες εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο υπάρχουν και δεδομένα που προκαλούν αισιοδοξία και δεν είναι άλλα από τις δεδομένες ικανότητες του Ασένσιο, του Μπενζεμά και του Βινίσιους.

Ένας «εκρηκτικός» συνδυασμός

Ο Μάρκο Ασένσιο με τη διαρκή κινητικότητά αποσυντονίζει τις αντίπαλες άμυνες. Επιπλέον έχει το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Μιλάμε για μία πολύ σημαντική λύση, από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης και φέτος ήταν δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει πολλές κλειστές άμυνες.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι αλήθεια ότι μέσα στο 2022 είχε και αυτός μία πτώση στην απόδοσή του και σε συνδυασμό με την απουσία του Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης το πλήρωσε σε πολλά ματς. Η ταχύτητα σε συνδυασμό με την τρομερή ικανότητά του να ντριμπλάρει ποικιλοτρόπως, φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό μένει να το δούμε και πάλι σε αγώνα υψηλού επιπέδου, όπως η ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τώρα όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέραμε τα έχει ο Καρίμ Μπενζεμά σε υπερθετικό βαθμό και γι’ αυτό ούτως ή άλλως φάνηκε και η απουσία του το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος στο αρνητικό σερί

Αρχικά και οι τρεις σκόραραν στην αναμέτρηση με την Αλαβές. Ειδικότερα ο μεταξύ τους συνδυασμός στο γκολ του Βινίσιους έδειξε ότι μπορούν να προσφέρουν και θέαμα. Κακά τα ψέματα, από τη στιγμή που ο Κάρλο Αντσελότι (καλώς κατά την άποψή μου) δεν εμπιστεύεται τους υπόλοιπους, είναι θεμελιώδες για τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτοί οι τρεις μπροστά να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Από τη στιγμή που πιάνει και πάλι ρυθμό ο Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να αφήσει πίσω της για τα καλά το σερί που είχε πριν το ματς με την Αλαβές: 1 νίκη σε 5 παιχνίδια και μόλις 1 γκολ στα 4 τελευταία πριν την Αλαβές.

Η συνέχεια στο Βαγιέκας

Τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρει απέναντί της εκτός έδρας τη Ράγιο Βαγιεκάνο, εν συνεχεία εντός τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και στις 9 Μαρτίου υποδέχεται την Παρι Σεν Ζερμέν. Είναι τρεις αναμετρήσεις που θα δώσουν ουσιαστικά το στίγμα για τη συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το μηδέν παθητικό στη λίγκα μέσα στο Φεβρουάριο, τα 25 γκολ του Μπενζεμά, τα 16 του Βινίσιους και τα 9 του Ασένσιο είναι σημαντικά «όπλα», για να επιχειρήσει η Ρεάλ Μαδρίτης να διορθώσει την εικόνα που έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης τον θέλει και λόγω Εμπαπέ, αναμένεται «μάχη» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

EUROPEAN SUPER LEAGUE: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους «κανονίζουν» φιλικά ματς στις ΗΠΑ

ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΑΛΑΝΤ: Κορυφώνεται ο «πόλεμος» Ρεάλ – Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News