Bundesliga: Νίκες για Γκλάντμπαχ και Βόλφσμπουργκ - Μένει ζωντανή η Γκρόιτερ Φιρτ

Η Γκλάντμπαχ επικράτησε με 3-2 της Άουγκσμπουργκ ενώ η Βόλφσμπουργκ πέρασε από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 σε αγώνες για την 22η αγωνιστική της Bundesliga.

Τα «πουλάρια» άνοιξαν το σκορ με γκολ του Κονέ στο 30ο λεπτό και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (46′) ο Χόφμαν σκόραρε για το 2-0. Ο Ιάγκο μείωσε σε 2-1 για την Άουγκσμπουργκ στο 55ο λεπτό. Η ομάδα του Χίτερ βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Μπενσεμπαϊνί στο 67′, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 90+3′ και να διαμορφώνει το τελικό 3-2. Τα «πουλάρια» επέστρεψαν στις νίκες και ξέφυγαν έτσι τέσσερις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

Την δεύτερη σερί της νίκη πήρε η Βόλφσμπουργκ, που κέρδισε με 2-0 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης χάρη σε τέρματα των Μαξ Κρούζε στο 28ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και του Ντόντι Λουκεμπάκιο στο 90+3′. Δωδέκατοι παρέμειναν οι «λύκοι» με 27 βαθμούς και 10οι οι «αετοί» με 31 βαθμούς.

Η Γκρόιτερ Φιρτ έφτασε στην τρίτη της νίκη την φετινή σεζόν και την δεύτερη στα τελευταία τρία ματς επικρατώντας με 2-1 της Χέρτα Βερολίνου. Ο Χργκότα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 1ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης σημείωσε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 71′ κάνοντας το 2-0. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της πρωτεύουσας ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Γκέχτερ στο 82ο λεπτό. Έτσι, η Γκρόιτερ Φιρτ μπορεί να έμεινε τελευταία, αλλά μείωσε στους εννιά βαθμούς την απόσταση από την… σωτηρία της.

Φράιμπουργκ και Μάιντς έμειναν στο 1-1. Ο Χακ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους στο 31ο λεπτό, με τον Πέτερσεν να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 69ο λεπτό για την Φράιμπουργκ σκοράροντας μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News