Ίντερ - Λίβερπουλ: Ο άλλοτε προπονητής τους, Ράφα Μπενίτεθ, μιλάει για τη μεγάλη «μάχη» του Champions League

Ίντερ – Λίβερπουλ: Ο άλλοτε προπονητής τους, Ράφα Μπενίτεθ, μιλάει για τη μεγάλη αναμέτρηση της Ίντερ με τη Λίβερπουλ για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022

Η Ίντερ υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «Τζουζέπε Μεάτσα» το βράδυ της Τετάρτης (16/2, 22:00), για τη φάση των «16» του Champions League. Ο άλλοτε τεχνικός των δύο αντιπάλων, Ράφα Μπενίτεθ μίλησε στην Corriere dello Sport, για αυτό το δυνατό ζευγάρι, που του φέρνει στη μνήμη κορυφαίες στιγμές της προπονητικής του καριέρας. 

Ο Ισπανός προπονητής, πανηγύρισε με τους «Reds» 1 Champions League και ένα Κύπελλο, ένα UEFA Super Cup και ένα Super Cup στην Αγγλία και με τους «νερατζούρι» ένα Super Cup Ιταλίας και ένα FIFA Club World Cup. 

«Έξι χρόνια στη Λίβερπουλ και τέσσερις τίτλοι δεν ξεχνιούνται, αλλά κέρδισα και δύο κύπελλα στο Μιλάνο», θυμάται. 

Για τον αγώνα της Τετάρτης, θα πει: 

«Δύο ομάδες μεγάλης δυναμικότητας θα έρθουν αντιμέτωπες: όσον αφορά τα γκολ, τα σουτ στο τέρμα και την κατοχή είναι ανώτερες από τις άλλες ομάδες στα αντίστοιχα πρωταθλήματα τους. Η Λίβερπουλ θα έχει στο πλευρό της τη δύναμη και την ένταση που χαρακτηρίζει όλους τους αγώνες της Premier League. Η Ίντερ θα επικεντρωθεί στις τακτικές, που κυριαρχούν στην Ιταλία, για να αναδείξει τις αδυναμίες των αντιπάλων», σχολίασε αρχικά. 

Αν συμμερίζεται την άποψη ότι η Λίβερπουλ είναι το απόλυτο φαβορί:

«Η Ίντερ δεν έφτασε τυχαία στον δεύτερο γύρο: είναι μια ομάδα που ξέρει πάντα τι να κάνει στο γήπεδο και είναι καλή στο να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των άλλων. Το 3-5-2 του είναι ένα σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες σε ομάδες που δεν έχουν συνηθίσει να το αντιμετωπίζουν. Από την άλλη, όμως, υπάρχει μια Λίβερπουλ με επιθετικό 4-3-3, που κάνει την επιθετικότητα και την ένταση τα καλύτερά της όπλα. Δεν περιμένω αυτή διπλή αναμέτρηση με προβλέψιμο αποτέλεσμα, αλλά δύο ενδιαφέροντα ματς στα οποία όποιος έχει τον έλεγχο της μπάλας θα επικρατήσει. Και οι δύο έχουν την ποιότητα και την τεχνική για να κρατήσουν την μπάλα και να κάνουν τους άλλους να τρέξουν».

«Ο Ιντζάγκι πρέπει να ανησυχεί για πολλούς παίκτες, όχι μόνο για την τριάδα Σαλάχ, Φιρμίνιο και Μανέ»

Αν ήταν ο Σιμόνε Ιντζάγκι, θα ανησυχούσε για την τριάδα Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ; 

«Θα ανησυχούσα για αυτούς, αλλά και για τον Ντιόγκο Ζότα γιατί κάνει πάντα τις σωστές κινήσεις και φτάνει στο στόχο με μεγάλη ευκολία. Αυτοί οι τέσσερις μπροστά είναι πραγματικά δυνατοί και συνεργάζονται πολύ καλά. Η Λίβερπουλ, ωστόσο, έχει και μπακ που είναι καλοί στην επίθεση και στο να βάζουν τέλειες σέντρες, είναι επικίνδυνη στις στημένες μπάλες με τον Φαν Ντάικ και τον Ματίπ και μπορεί να υπολογίζει σε έναν μέσο που έχει τη δύναμη, την ένταση και την ποιότητα του Φαμπίνιο. Μπορούν να πιέσουν ψηλά και να σε βάλουν σε μπελάδες με τη σωματική τους κατάσταση και το ένστικτο των επιθετικών να σκοράρουν, αλλά και να παίξουν λίγα μέτρα πίσω και, αφού έχουν πιεστεί, να ξαναρχίσουν χάρη στην ταχύτητα των επιθετικών. Δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να σταματήσει εύκολα».

«Πολύ καλός προπονητής ο Κλοπ, έχουμε καλές σχέσεις»

Η γνώμη του για τον Γιούγκεν Κλοπ, μια που μέχρι πρόσφατα ήταν προπονητής στην Premier League, στον πάγκο της Έβερτον:

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής με τον οποίο έχω καλές σχέσεις. Τον αντιμετώπισα επίσης στο Champions League όταν ήμουν στη Νάπολι και εκείνος στη Μπορούσια Ντόρτμουντ: στον πρώτο αγώνα στο Σαν Πάολο κερδίσαμε 2-1, ενώ στον επαναληπτικό χάσαμε 3-1 και μείναμε εκτός με 12 βαθμούς στον όμιλο. Θυμάσαι για ποιο λόγο; Για το άτυχο αυτογκόλ του Ζουνίγκα στο 88′ κόντρα στους Γερμανούς. Αν είχαμε νικήσει 2-0, ποιος ξέρει πώς θα είχε αλλάξει η σεζόν μας».

Η Νάπολι έχει μείνει στην καρδιά του;

«Ναι, είναι μια πόλη όπου ήμουν καλά, όπου έχω ακόμα φίλους και έχω κερδίσει πολλά. Οι καλές αναμνήσεις με δένουν με τη Νάπολι και χαίρομαι που παλεύει για το Scudetto. Με την ισοπαλία κόντρα στην Ίντερ επιβεβαίωσε ότι μπορεί να φιλοδοξεί για την κορυφή μέχρι το τέλος».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News