Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ: Σαν να έβλεπες όπερα στη Σκάλα του Μιλάνου

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ: Σαν να έβλεπες όπερα στη Σκάλα του Μιλάνο και ποδοσφαιρική πανδαισία στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, 4-2 η Σίτι

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου επιχειρεί να… συνέλθει από τη ματσάρα που μας χάρισαν Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και να σχολιάσει το προβάδισμα (4-3) που πήρε η ομάδα του Γκουαρδιόλα απέναντι σε αυτή του Αντσελότι. 

Τα γκολ έπεφταν βροχή! Οι μεγάλες ευκαιρίες χάνονταν προκαλώντας εγκεφαλικά σε Γκουαρδιόλα και Αντσελότι! Πάνω που προσπαθούσες να κλείσεις το στόμα σου όντας αποσβολωμένος από την ενέργεια ενός παικταρά, ερχόταν κάποιος άλλος να στο… αφήσει και πάλι ανοιχτό!

Ποιον να πρωτοθαυμάσεις, ποιον να χειροκροτήσεις και ποιον να αποθεώσεις; 

Όχι, το βράδυ της Τρίτης δεν ζήσαμε έναν ακόμη ημιτελικό Champions League, μια ακόμη σπουδαία αναμέτρηση. Παρακολουθήσαμε την τέχνη του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο. Θαρρείς και παρακολουθούσες πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη, όπερα στη Σκάλα του Μιλάνου, ή θεατρική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Και απλά θαύμαζες και χειροκροτούσες!

Θαύμαζες αυτή την ομαδάρα που έχει δημιουργήσει στο Μάντσεστερ ο Πεπ Γκουαρδιόλα να σφυροκοπά στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ολόκληρη Ρεάλ Μαδρίτης και να τη φιλοδωρεί νωρίς νωρίς με δύο γκολ.

Χειροκροτούσες τον ασύλληπτο επιθετικό που λέγεται Καρίμ Μπενζεμά να διδάσκει πως ένα απλό άγγιγμα της μπάλας μπορεί να αποδειχτεί φονικό!

Θαύμαζες τον καταιγιστικό ρυθμό της συνάντησης, τις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες, το σπουδαίο ποδόσφαιρο από δύο υπέροχες ομάδες.

Χειροκροτούσες αυτόν τον μικρό μάγο της Μάντσεστερ Σίτι, τον Φιλ Φόντεν, ο οποίος από τα σπλάχνα του συλλόγου έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο εκτυφλωτικά αστέρια του.

Θαύμαζες την ικανότητα και τη δύναμη της ψυχής των παικτών της Ρεάλ που όποτε βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο καναβάτσο, έβρισκαν τα αποθέματα όχι μόνο να πατήσουν ξανά γερά στα πόδια τους, αλλά να ανταποδώσουν τα χτυπήματα.

Τι να γράψεις για τακτικές, για λάθη, για στρατηγική. Σαν να επιχειρείς να βάλεις την τέχνη σε καλούπια! Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά άδικο να αναζητήσεις νικητές και χαμένους σε μια βραδιά βγαλμένη από τα πλέον ελκυστικά όνειρα εκατομμυρίων προσκυνητών της «στρογγυλής θεάς» απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Ενδεχομένως το ίδιο άδικο είναι να αναζητήσει κανείς ευθύνες από τον… ακίνητο Κουρτουά στον «κεραυνό» του Μπερνάρντο Σίλβα. Πως να μην… χαζέψεις αυτή την γκολάρα; 

Ο Πεπ ξέρει καλά ότι στη Ρεάλ δεν πρέπει να δίνεις δεύτερη ευκαιρία

Αν πάντως πρέπει σώνει και ντε να βρούμε τον ηττημένο του πρώτο ημιτελικού, τότε ενδεχομένως η εικόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα τη στιγμή που ο Μαχρέζ επιχειρεί να ολοκληρώσει μόνος του αντεπίθεση της ομάδας του (αντί να τροφοδοτήσει τους Ντε Μπρούινε και Φόντεν που ήταν δίπλα του αμαρκάριστοι) ενδεχομένως να μας δίνει την απάντηση. Το 3-0 σε εκείνο το σημείο ίσως να ήταν μη αναστρέψιμο. Το 2-0, όπως αποδείχτηκε, ήταν εξαιρετικά ρευστό. 

Έχοντας φάει με το κουτάλι σπουδαίες βραδιές στο «Μπερναμπέου», ο Καταλανός τεχνικός γνωρίζει ότι ακόμη και μια διαφορά δύο γκολ ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας πριν από μια επίσκεψη στον μαδριλένικο «ναό του ποδοσφαίρου», ακόμη κι αν ο επισκέπτης είναι η δική του… πυρηνική Μάντσεστερ Σίτι.

Και βλέποντας τους παίκτες του να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο Πεπ ήξερε ότι η δουλειά για τη Σίτι έπρεπε να έχει τελειώσει από το “Etihad”.

Δεν το έπραξε ο Λαπόρτ, δεν το έπραξαν οι συμπαίκτες του και τελικά ο Ισπανός αμυντικός ήταν εκείνος που άφησε ακόμη πιο ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση, καθώς το απρόσεκτο χέρι του δέκα λεπτά πριν το τέλος της συνάντησης έδωσε την ευκαιρία στον Καρίμ Μπενζεμά να προσθέσει άλλη μια ξεχωριστή πινελιά στον ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό καμβά που παρουσιάζει στο φετινό Champions League. Γιατί ακόμη και μια εκτέλεση πέναλτι μπορεί να θυμίζει… έργο τέχνης! 

4-3, λοιπόν, σε μια μοναδική βραδιά που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Και όσοι την έζησαν ακόμη και τηλεοπτικά, ανυπομονούν πλέον να κυλήσουν οι μέρες για να χαζέψουν τη δεύτερη πράξη της. Γιατί μην έχετε αμφιβολία: Και στη θεατρική σκηνή της Μαδρίτης η παράσταση το ίδιο γοητευτική θα είναι! 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News