Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κάρλο Αντσελότι έχει τη... φόρμουλα

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κάρλο Αντσελότι έχει τη… φόρμουλα στο Champions League

Έντεκα μήνες πριν, ο Κάρλο Αντσελότι, καθισμένος στον πάγκο της Έβερτον, είχε πλεονεκτική θέση σε μια ιστορική στιγμή της Μάντσεστερ Σίτι. Καθώς η ομάδα του έχανε με 5-0 στο τελευταίο ματς για την Premier League, οι «πολίτες» γιόρταζαν το 3ο πρωτάθλημά τους σε τέσσερα χρόνια και αποχαιρετούσαν τον Σέρχιο Αγουέρο. Ούτε ένα χρόνο μετά, ο «Καρλέτο» έχει κάνει ένα μοναδικό comeback και θέλει να βγάλει νοκ άουτ τη Σίτι από τη συνέχεια του Champions League.

Ο αποψινός πρώτος ημιτελικός στο «Έτιχαντ» μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και… μάχη μεταξύ του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός, αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει πως έχει τη… φόρμουλα για να κάνει τη διαφορά κόντρα στον Καταλανό.

Η σειρά που σημάδεψε τον Γκουαρδιόλα

Τέτοιες μέρες πριν από οκτώ χρόνια, η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα έπαιξε στην ημιτελική φάση του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνη η σειρά έχει πολλά κοινά με τη φετινή.

Η Μπάγερν Μονάχου τότε όπως η Μάντσεστερ Σίτι τώρα ήταν το μεγάλο φαβορί των bookmakers για να πάρει την πρόκριση, αλλά και τον τίτλο. Έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, αλλά είχε και προβλήματα τραυματισμών. Η Ρεάλ Μαδρίτης «έκλεψε» τη νίκη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με 1-0. Η τακτική του Κάρλο Αντσελότι ήταν περίφημη.

Ακολούθησε μια από τις πιο βαριές ήττες στην καριέρα του Γκουαρδιόλα. Όχι μόνο για το σκορ μιας και η ομάδα του έχασε με 4-0, αλλά για τον τρόπο. Ο Αντσελότι βρήκε και εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία που είχε η Μπάγερν Μονάχου, με τον Καταλανό να έχει προδώσει τις αρχές του και να έχει αφεθεί στα ένστικτα των παικτών του και της διοίκησης που ζητούσαν να «πάρουν φωτιά τα δέντρα» όπως είχε αναφέρει μετά το πρώτο ματς ο πρώην CEO της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Ο Γκυοαρδιόλα ορκίστηκε να μην επαναλάβει το λάθος.

Αυτές οι δύο αναμετρήσεις ήταν και οι μόνες που είχαν με ομάδες παρόμοιου επιπέδου. Το επιμέρους σκορ 2-0 υπέρ του «Καρλέτο», ο οποίος υπέστη τέσσερις ήττες από τη Σίτι όσο ήταν στην Έβερτον.

Το «κακό» που βρήκε τον Αντσελότι και η επιστροφή του

Η καριέρα του Κάρλο Αντσελότι πήρε την κάτω βόλτα όταν κλήθηκε να διαδεχθεί τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν Μονάχου. Πολύ γρήγορα «στράβωσε» το κλήμα κυρίως γιατί οι παροικούντες στη Ζέμπενερ Στράσε παραπονούνταν ότι ο Ιταλός δεν ήταν αρκετά… σοφιστικέ από τακτικής άποψης.

Μετά την απόλυσή του δούλεψε στη Νάπολι, απ’ όπου επίσης απολύθηκε και στην Έβερτον. Αναλαμβάνοντας αυτές τις δύο δουλειές η βιομηχανία του ποδοσφαίρου του έβαλε την ετικέτα του κόουτς που τον ξεπέρασε το παιχνίδι και δεν κάνει για την… ελίτ.

Μάλιστα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον κάλεσε να αναλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν ξέμεινε από επιλογές κι άκουγε το ένα «όχι» μετά το άλλο στις πόρτες που «χτύπησε». Έδιωξε τον Αντσελότι την πρώτη φορά γιατί θεωρούσε πως η ομάδα δεν δούλευε αρκετά και δεν του άρεσε η εξουσία που δίνει ο Ιταλός στους παίκτες του.

Ο Αντσελότι πολλάκις έκτοτε άφησε αιχμές για την παρεμβατικότητα του Πέρεθ. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να φύγει. Τώρα, θέλει έναν βαθμό για να προσθέσει την La Liga στο παλμαρέ του και να γίνει ο κόουτς που έχει πάρει το πρωτάθλημα και στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες, ενώ βρίσκεται τρία ματς από το 4ο Champions League της καριέρας του…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News