Europa Conference League: Ο ΠΑΟΚ, το ευρωπαϊκό όνειρο των Νορβηγών και οι Ολλανδοί

Ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί απόψε να συνεχίσει την παράδοση που έχει κόντρα σε ομάδες από το Βέλγιο και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του σε προημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά τη σεζόν 1973-74, όταν αποκλείστηκε από τη Μίλαν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων. 

Απόψε άλλες οκτώ ομάδες θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριό τους στην προημιτελική φάση του Europa Conference League. 

Το ευρωπαϊκό όνειρο των Νορβηγών 

Οι πρωταθλητές Νορβηγίας είναι ο σύλλογος με τη χαμηλότερη βαθμολογία που έχει απομείνει στη διοργάνωση (114η στην κατάταξη στην UEFA), αλλά είναι ακόμα… ζωντανοί, καθώς πηγαίνουν στην έδρα της Άλκμααρ, προκειμένου να υπερασπιστούν το προβάδισμα 2-1 από τον πρώτο αγώνα, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια σεζόν τους δεν ξεκινά πριν τον Απρίλιο.
Σίγουρα η Μπόντο Γκλιμτ μπορεί να παίρνει θάρρος στο εγχείρημά της από μερικά εξαιρετικά εκτός έδρας αποτελέσματα αυτή τη σεζόν, όπως η νίκη με 3-1 στη Γλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ.

Η ολλανδική εκπροσώπηση

Η Ολλανδία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Europa Conference League στη φάση των «16», με τις Φίτεσε, Άλκμααρ, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν να παραμένουν στο «κυνήγι» για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση της χώρας τους από τότε που η ομάδα του Ρότερνταμ νίκησε την Ντόρτμουντ με 3-2 το 2002, στον τελικό του Κυπέλλου UEFA.
Η Φέγενορντ φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό να προχωρήσει, μετά τη νίκη της με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, ενώ η ΑΖ μπορεί να έχει τις πιθανότητές της να ανατρέψει την ήττα 2-1 που γνώρισε από την Μπόντο Γκλιμτ στη Νορβηγία. Η Φίτεσε θα χρειαστεί να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά στη Ρώμη απέναντι στη Ρόμα, ενώ η PSV θα προσπαθήσει να… συνέλθει από μια ταραχώδη ισοπαλία (4-4), καθώς πηγαίνει στην Κοπεγχάγη.
«Πρέπει να πάρουμε μερικά μαθήματα» είπε ο προπονητής Ρόγκερ Σμιτ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αλλάξουμε τη στάση μας και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Θα βρεθούμε εκτός τουρνουά, εκτός αν δείξουμε ακρίβεια και επιθυμία».

Ανοικτή η πρόκριση στο Βασιλεία – Μαρσέιγ 

Ο Μίλικ… «χτύπησε» δύο φορές στην εντός έδρας νίκη της Μαρσέιγ με 2-1 εναντίον της Βασιλείας, αλλά η χαρά της γαλλικής ομάδας δεν ήταν ακριβώς απεριόριστη, καθώς οι νικητές του Champions League της σεζόν 1992/93 έχασαν πολλές ευκαιρίες και στη συνέχεια δέχθηκαν ένα γκολ στις καθυστερήσεις.
Ο αρχηγός της Βασιλείας, Φάμπιαν Φράι, είπε ότι η ήττα με 2-1 στον αγώνα σίγουρα μοιάζει με ένα πολύ υγιές σκορ. «Θα είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε υπομονετικοί και κυρίως να μην δεχθούμε γκολ, αλλά μπορούμε να σκοράρουμε μπροστά στους φιλάθλους μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:

Βασιλεία – Μαρσέιγ (19:45)

Ρεν – Λέστερ (19:45)

Κοπεγχάγη – Αϊντχόφεν (19:45) 

Άλκμααρ – Μπόντο Γκλιμτ (19:45)

Ρόμα – Φίτεσε (22:00)

Φέγενορντ – Παρτιζάν (22:00) 

Λίντσερ – Σλάβια Πράγας (22:00)

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News