Γκασπερίνι: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν χάνει ποτέ, θα είναι σπουδαίο ματς»

Γκασπερίνι: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κυριαρχεί στην Ελλάδα και δεν χάνει ποτέ»

Ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό (17/2, 22:00) και αναφέρθηκε στους «ερυθρόλευκους» αλλά και στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του. 

Όσα δήλωσε ο 64χρονος Ιταλός προπονητής:

«Είναι πάντα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ακόμα κι αν δεν παίζουμε στο Champions League. Είναι αλήθεια πως τρία χρόνια είχαμε καλομάθει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά μπορούμε τώρα να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας από εκεί. Είναι δύο παιχνίδια στα οποία μπορούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε το επίπεδό μας, να βελτιωθούμε και να δείξουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μιλάμε για στόχο να κατακτήσουμε το Europa League, επειδή υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κυριαρχεί στο πρωτάθλημά της και δεν χάνει ποτέ. Αλλάζει την διάταξή της σε 4-3-3 και 4-2-3-1. Ξέρουμε τον Μανωλά και τον Σωκράτη, αλλά επίσης είναι μια ομάδα με πολλές εναλλακτικές στην επίθεσή της. Έχει γρήγορους παίκτες. Θα χρειαστεί η συμβολή όλων των παικτών για να τους αντιμετωπίσουμε. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι υψηλού επιπέδου».

 

Για τις απουσίες των «μπεργκαμάσκι» ενόψει του αυριανού αγώνα, αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα του αγνοεί την νίκη εδώ και τέσσερα παιχνιδία:

«Για τον Ζαπάτα γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί χρόνο, ο Παλομίνο και ο Μίραντσουκ δεν θα επιστρέψουν σύντομα. Ο Μουριέλ είναι μια χαρά. Εμείς δεν αποπνέουμε απαισιοδοξία. Αν αυτό συμβαίνει σε κάποιους, ας μην είναι κοντά μας. Η απαισιοδοξία δεν είναι για εμάς». 

Ο αρχηγός της Αταλάντα, Ραφαέλ Τολόι, σχολίασε για τη φόρμα της ομάδας στην παρούσα φάση: «Είχαμε σπουδαίες εμφανίσεις με Γιουβέντους και Φιορεντίνα, αλλά μας πονάει που δεν πήραμε αποτελέσματα. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες με το αυριανό παιχνίδι. Δεχθήκαμε γκολ με δύο πέναλτι και ένα κόρνερ , ενώ κάναμε εξαιρετικά ματς: πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα, διατηρώντας παράλληλα τη συγκέντρωσή μας ψηλά. Πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες στην έδρα μας». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News